Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καϊλή φυλακή – δικηγόρος: «Έπρεπε να απελευθερωθεί έστω και με βραχιολάκι» λέει ο Σβεν Μαρί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καϊλή φυλακή – δικηγόρος: «Έπρεπε να απελευθερωθεί έστω και με βραχιολάκι» λέει ο Σβεν Μαρί

Καϊλή φυλακή - δικηγόρος: «Σέβομαι την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ»

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο Qatar Gate, Σβεν Μαρί, δήλωσε σήμερα (17.2.2023) στη Le Soir ότι σέβεται την απόφαση να παραμείνει προφυλακιστέα αλλά θα ασκήσει έφεση «σήμερα» κιόλας, ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποβολής κατά του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Η Εύα Καϊλή, καθώς και ο Μαρκ Ταραμπέλα, παραμένουν προφυλακιστέοι για το Qatar Gate, με τη Le Soir να σχολιάζει ότι πρόκειται για «δύσκολο χτύπημα» για την πρώην αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθώς είναι «ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες». Προφυλακιστέος παραμένει και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος εγκέφαλος του Qatar Gate που φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τις Αρχές να αποκαλύψει όλα όσα συνέβησαν στο σκάνδαλο με σκοπό να «πέσει στα μαλακά» στην ποινή του.

Κάτι που σημαίνει ότι «ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο» σύμφωνα με τον Σβεν Μαρί, ο οποίος μίλησε στη Le Soir για την Εύα Καϊλή και το Qatar Gate, ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποβολής κατά του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ.  Ο δικηγόρος δήλωσε: «Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι. Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα».

«Ο λόγος του Παντσέρι έχει γίνει Ευαγγέλιο»

Ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

Όσον αφορά τον ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταρμπέλα, του οποίου το αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε από το προδικαστικό συμβούλιο και προφυλακίζεται για ένα μήνα, ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τόλερ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση σήμερα. «Η αίτηση αποφυλάκισης είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία αποβολής του ανακριτή. Ακόμα κι αν δεν απαγορεύεται να σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο είχε αναγκαστικά συνέπεια στο πρώτο…», δήλωσε στον Τύπο. Σύμφωνα με τη Le Soir, οποιοσδήποτε δικαστής μπορεί να αμφισβητηθεί – είτε κατά τη διάρκεια της έρευνας είτε κατά τη διάρκεια μιας δίκης – εάν υπάρχει «εύλογη υποψία» μεροληψίας. Η αίτηση απαλλαγής πρέπει να υποβάλλεται σε επιστολή που περιέχει τα επιχειρήματα και υπογράφεται από δικηγόρο εγγεγραμμένο για περισσότερα από δέκα χρόνια στο δικηγορικό σύλλογο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις