Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλάζω Συσκευή 2023 νέοι δικαιούχοι: Πάνω από 50.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζω Συσκευή 2023 νέοι δικαιούχοι: Πάνω από 50.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα

Αλλάζω Συσκευή 2023 νέοι δικαιούχοι: Ποιες συσκευές επιδοτούνται

Την ένταξη επιπλέον 54.680 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/2) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων ωφελούμενων, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 435.271 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την ανακοίνωση του υπουργείου ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. Υπενθυμίζεται πως στις 18/10 ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων μηνυμάτων στους 200.000 νέους δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», οι οποίοι έλαβαν στο κινητό τους τον κωδικό του voucher με το οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αντίστοιχα θα γίνει και η ενημέρωση των νέων δικαιούχων για την β’ φάση του προγράμματος.

Αλλάζω Συσκευή: Το ποσό της επιδότησης και οι συσκευές που αφορά

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου και αφορά την αγορά κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη. Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη. Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις