Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωρικάκος Θεσσαλονίκη: «Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος Θεσσαλονίκη: «Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους»

Θεοδωρικάκος Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η εγκληματικότητα τον τελευταίο χρόνο

Το μήνυμα «ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους», έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ, με θέμα «Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών – Προτεραιότητα στην πράξη». Ο υπουργός ανέφερε ότι η ασφάλεια ξεκινάει από τα σύνορα της χώρας και εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράκτη στον Έβρο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Όπως σημείωσε, το 2022, η Αστυνομία απέτρεψε πάνω από 260.000 παράνομους μετανάστες και συνέλαβε 1.500 διακινητές.

«Απέναντι στις προκλήσεις, εμείς προτάσσουμε τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στις απειλές, εμείς απαντάμε με αποφασιστικότητα. Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς! Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας, το διεθνές δίκαιο, αλλά και η ίδια μας η ανθρωπιά», υπογράμμισε. Ο υπουργός εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία επέκτασης του φράχτη, στην αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης και στην τοποθέτηση ακόμα 400 συνοριοφυλάκων. Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε το έργο κατασκευής άλλων 35 χιλιομέτρων του φράχτη, προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ.

Μειώθηκε η εγκληματικότητα – Αναλυτικά ποσοστά

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, παρέθεσε στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τη μείωση της εγκληματικότητας, σημειώνοντας ότι το 2022 τελέστηκαν 79 ανθρωποκτονίες και το ποσοστό εξιχνιάσεων (ιδίου και προηγούμενων ετών) ανήλθε στο 88,61%. Μέσα από τη μείωση της γραφειοκρατίας, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, και με μέτρα όπως η κατάργηση του γνήσιου της υπογραφής και η κατάθεση κρατουμένων σε δίκες με ψηφιακά μέσα, απελευθερώνονται δυνάμεις της αστυνομίας. Ειδικότερα, για το μέτρο της απαλλαγής της αστυνομίας από τη μεταφορά δικογράφων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και εκτίμησε ότι στη Θεσσαλονίκη θα αποδεσμευθούν 150 αστυνομικοί.

«Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις επερχόμενες εκλογές τονίζοντας: «Όλοι μαζί θα σχηματίσουμε και πάλι την πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι και σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα», εκφράζοντας αισιοδοξία για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Σχολάζοντας από την άλλη, την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η δύναμη της δημοκρατίας είναι η συνέπεια και η λογική. Όχι ο λαϊκισμός. Σε όσους επιχειρούν να διχάσουν εγκαταλείποντας τη Βουλή, πιάνοντας στασίδι και πάλι στο πεζοδρόμιο, απαντάμε: Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία».

«Η μόνη απάντηση που μετρά είναι η απάντηση του ελληνικού λαού. Ο οποίος και θα δώσει σε λίγους μήνες μια ξεκάθαρη εντολή: Μία εντολή νίκης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά και μια εντολή νίκης της ίδιας της Πατρίδας, απέναντι στις νοοτροπίες του χθες και στις προκλήσεις του αύριο. Ενωμένοι και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας. Για την Ελλάδα! Γιατί ναι, η νέα αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας! Την έχει ανάγκη η πατρίδα. Μας την επιβάλλει η ιστορία», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις