Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πόσο καψούρης είστε: Ο ιδιοκτήτης του «Ράδιο Καψούρα» για την ερώτηση στον Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσο καψούρης είστε: Ο ιδιοκτήτης του «Ράδιο Καψούρα» για την ερώτηση στον Μητσοτάκη

Πόσο καψούρης είστε: Ο πρωθυπουργός δέχτηκε με ευχαρίστηση την παράδοξη ερώτηση

Ο Λάζαρος Λαζαρίδης, ιδιοκτήτης του τοπικού ιστότοπου Eordaialive.com και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Καψούρα», ξάφνιασε τον πρωθυπουργό, κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην Κοζάνη, με μια ερώτηση που δεν περίμενε κανείς. «Πρόεδρε, πόσο καψούρης είστε;» ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος, ξαφνιάζοντας τους υπόλοιπους παρισταμένους αλλά και όσους τον άκουγαν σε πανελλήνια σύνδεση. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε με ευχαρίστηση την παράδοξη ερώτηση και απάντησε με χιούμορ, δεδομένου ότι αυτή έγινε ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λάζαρος Λαζαρίδης ανέφερε:

«Του άρεσε η ερώτηση, θα μπορούσα να πω, του πρωθυπουργού. Την αντιμετώπισε ο ίδιος με χιούμορ. Οι υπόλοιποι πιάστηκαν εξαπίνης γιατί δεν περίμεναν να υποβάλει κάποιος μια τέτοια ερώτηση. Ο λόγος συνδέεται αφενός με τα συναισθήματα που γεννά η σημερινή ημέρα, αλλά και με τις κουραστικές ερωτήσεις-απαντήσεις μιας συνέντευξης», ανέφερε ο Λάζαρος Λαζαρίδης.

«Ήθελα να σπάσω κατά κάποιον τρόπο τον πάγο και λειτούργησα αυθόρμητα. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου», εξήγησε.

Ο δημοσιογράφος συνέδεσε, ωστόσο, την ερώτηση με κάποιο πρόσωπο με το οποίο είναι καψούρης, «αλλά μέσα μου υπήρχαν και δεύτερες σκέψεις» είπε, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν σκέφθηκε να εντυπωσιάσει με αυτόν τον τρόπο το έτερόν του ήμισυ: «Δεν το είχα προγραμματίσει». Τι είναι όμως η καψούρα; «Είναι μία ευρύτερη έννοια για μένα, ένας τρόπος ζωής, μία ιδιαίτερη κουλτούρα, καθαρά ελληνική λέξη».

Εξάλλου, και το διαδικτυακό ραδιόφωνο που έστησε πριν από λίγα χρόνια φέρει τον τίτλο «Ράδιο Καψούρα», με τους φανατικούς ακροατές του, που έχουν την τιμητική τους σήμερα, να στέλνουν «αβέρτα» τις αφιερώσεις από το πρωί.

Η απάντηση Μητσοτάκη στο «Ράδιο Καψούρα»

Λ. Λαζαρίδης (eordaialive.com): Κύριε πρόεδρε, καλησπέρα. Να αλλάξω λίγο το κλίμα εξαρχής με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων, και εκπροσωπώντας και το «Ράδιο Καψούρα» της Πτολεμαΐδας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο καψούρης είστε εσείς;

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιτέλους, μία ερώτηση που ταιριάζει στο κλίμα των ημερών. Κοιτάξτε, συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου, την οποία κάλεσα να περάσει την ημέρα των ερωτευμένων μαζί μου στη Δυτική Μακεδονία, μία Περιφέρεια την οποία αγαπώ ιδιαίτερα. Οπότε, νομίζω ότι από αυτά μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους σήμερα και να πω, βέβαια, και εγώ το κλισέ ότι οι ερωτευμένοι δεν γιορτάζουν μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλιώς δεν θα υπήρχε «Ράδιο Καψούρα», έτσι δεν είναι; Αλλιώς θα κάνατε εκπομπή μία μέρα το χρόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις