Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζευγάρι Ρουμάνων πίσω από τις ταχυδακτυλουργικές κλοπές πανάκριβων ρολογιών
ΕΛΛΑΔΑ

Ζευγάρι Ρουμάνων πίσω από τις ταχυδακτυλουργικές κλοπές πανάκριβων ρολογιών

Ζητήθηκαν εντάλματα τόσο σε διεθνές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ενα ζευγάρι Ρουμάνων, που διαπράττει κλοπές πανάκριβων ρολογιών από κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται από τους αστυνομικούς του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της  Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι Ελληνες αστυνομικοί, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη τα στοιχεία τους στις Δικαστικές Αρχές και ζήτησαν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και σε τοπικό αλλά και σε  διεθνές επίπεδο, εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις δράσης του ζεύγους των «χρυσοδάκτυλων», σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας. Και όχι μόνο. Συγχρόνως, εξιχνιάστηκαν αρπαγές ακριβών ρολογιών σε Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Αυστρία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, το «ζευγάρι των ακριβών ρολογιών», έφθανε αεροπορικώς η οδικώς σε κάθε χώρα που αποφάσιζαν να χτυπήσουν. Στη συνέχεια περιδιάβαιναν τις κεντρικές λεωφόρους των μεγαλουπόλεων και εντόπιζαν τα «ακριβά» κοσμηματοπωλεία.

Η κατόπτευση

Ακολουθούσε η κατόπτευση, την οποία αναλάμβανε ο Ρουμάνος. Επέλεγαν το κοσμηματοπωλείο όπου θα δρούσαν και πλησίαζαν. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρώτος έμπαινε στο κοσμηματοπωλείο ο άνδρας. Εκανε κατόπτευση, παρατηρούσε που ήταν τα συρτάρια με τα ρολόγια, πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνταν.

Η γυναίκα “άλλοθι”

Ενημέρωνε το… βαρύ πυροβολικό, που ήταν η εντυπωσιακή σύντροφός του, η οποία παρείχε με την παρουσία της και το «άλλοθι» που χρειαζόταν αφού εμφανίζονταν σαν ερωτευμένο ζευγάρι, που ήθελε να ανταλλάξει ακριβά δώρα!

Ιδού τι ακολουθούσε, κατά την Αστυνομία:«Κατόπτευαν το κατάστημα, που είχαν στοχοποιήσει, εισέρχονταν σε αυτό ως πελάτες και έπειθαν τους υπαλλήλους να τους παρουσιάσουν ακριβά ρολόγια.

Η… δοκιμή του ρολογιού

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν να δοκιμάσουν ένα ρολόι, τεχνηέντως αφαιρούσαν ένα άλλο και αποχωρούσαν, αφήνοντας ως εγγύηση χρηματικό ποσό, πάντα σε  λίρες Αγγλίας, με το πρόσχημα ότι θα επανέλθουν για να φέρουν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για να αγοράσουν το επιδειχθέν ρολόι». Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 4 περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, τετελεσμένη και σε απόπειρες, από κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτοποιήθηκαν 2 αλλοδαποί, 46 και 42 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ταξιδεύουν παντού

Αναφέρει ακόμη το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας ότι «όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας και σε συνεργασία με τις διεθνείς Διωκτικές Αρχές, η δράση τους τον τελευταίο καιρό εκτείνεται τόσο σε καταστήματα της Αθήνας, όσο και σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Αυστρία)».

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 4 περιπτώσεις κλοπών σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα, τρεις απόπειρες και μία τετελεσμένη, όπου αφαίρεσαν ρολόι αξίας 37.900-ευρώ, ενώ η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται.

Το ζευγάρι ευθύνεται για αρπαγές και πολλών άλλων ρολογιών και ίσως πανάκριβων κοσμημάτων στις άλλες περιοχές που αναφέρθηκαν. Η σχηματισθείσα δικογραφία, καταλήγει η αστυνομία, -υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις