Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος: Νέα απόπειρα να εισάγουν πιστόλια από την Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Νέα απόπειρα να εισάγουν πιστόλια από την Τουρκία

Ως μεταφορείς του παράνομου οπλισμού συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Κύπρου με καταγωγή από τα Κατεχόμενα και μία γυναίκα

Συναγερμό έχουν σημάνει οι αστυνομικές Αρχές στον Εβρο, καθώς, για τρίτη φορά από τον περασμένο Μάϊο, κύκλωμα, που εδρεύει στην Τουρκία επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα παρτίδα από δεκάδες πιστόλια!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Εβρου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, έκριναν ύποπτες τις κινήσεις τριών επιβατών και κατά τον έλεγχο ανακάλυψαν σε κρύπτη του οχήματος 45 πιστόλια (!) των 7,62 mm. Ως μεταφορείς του παράνομου οπλισμού συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Κύπρου με καταγωγή από τα Κατεχόμενα και μία γυναίκα, υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, τουρκοκυπριακής και αυτή, καταγωγής. Στις ερωτήσεις, που έγιναν στην προανάκριση, οι αστυνομικοί δεν πήραν απαντήσεις στα μεγάλα τους ερωτήματα, που είναι να εντοπιστεί η «πηγή» προέλευσης του νέου οπλοστασίου και βέβαια ποιοι είναι οι επίδοξοι παραλήπτες στον ελληνικό χώρο. «Φέρναμε τα πιστόλια να τα πουλήσουμε στη μαύρη αγορά», είπαν οι συλληφθέντες, αλλά αυτό δεν δίνει απαντήσεις και η έρευνα, εντός και εκτός Ελλάδας, συνεχίζεται.

Ανέλαβε ο σκύλος

Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της αναφέρει ότι «σε ενδελεχή έλεγχο, που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος οι ανωτέρω αστυνομικοί με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών ¨Μάγια¨ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τελωνειακών υπαλλήλων, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου και κατάσχεσαν 45 πιστόλια». Βρέθηκαν επιπλέον στο όχημα και κατασχέθηκαν 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, 9 κινητά τηλέφωνα και δώδεκα κάρτες (sim), τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Β. Ελλάδος για εξέταση. Το Alphafreepress, είχε γράψει και πάλι για το κύκλωμα και τις επικίνδυνες δραστηριότητές του στις 10 Δεκεμβρίου 2022.

Και σαν παράτυποι μετανάστες

Τότε, είχε αποκαλυφθεί ότι οι μεταφορείς των οπλοστασίων, με εντολή των εγκεφάλων, υποδύονταν τους παράτυπους μετανάστες και με πλαστικές βάρκες, μέσω του ποταμού Εβρου, μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα, πιστόλια και σφαίρες! «Ενώ ο συνολικός αριθμός των όπλων», αναγραφόταν στο ρεπορτάζ «που έχουν φέρει στη χώρα, παραμένει άγνωστος, η συνεργασία αστυνομικών δύο Τμημάτων Ασφαλείας, έφεραν στα χέρια των Αρχών, τον έναν από τους δύο μεταφορείς. Πρόκειται για Σύρο, ο οποίος σε σακίδιο, που έφερε στην πλάτη του, έκρυβε οκτώ πιστόλια με τις γεμιστήρες τους». Τον Μάϊο, από το Λιμενικό Σώμα συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί για παράνομη εισαγωγή δέκα πιστολιών, τουρκικής προέλευσης, διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς.

Μέσα σε βάρκα

Το Λιμενικό, τότε, πληροφόρησε ότι στην παραποτάμια αγροτική περιοχή Δήμου Σουφλίου πλησίον μεθορίου ποταμού Έβρου, εντοπίστηκε πνευστή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, να προσεγγίζει την ελληνική όχθη. «Στη συνέχεια» προσέθετε, «αφού αποβιβάστηκαν στην ακτή πέντε αλλοδαποί, η εν λόγω λέμβος αναχώρησε με κατεύθυνση προς την τουρκική πλευρά, από όπου και προήλθε. Ακολούθως, οι εν λόγω αλλοδαποί, κατά την προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το σημείο κινούμενοι πεζοί, παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, ακινητοποιήθηκαν. Διαπιστώθηκε ότι εντός σακιδίου πλάτης που έφερε ο 21χρονος εντοπίστηκαν δέκα (10) πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα όπλα καθώς και τρία (03) κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις