Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής με ηρωίνη: Προσοχή❗❗❗
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής με ηρωίνη: Προσοχή❗❗❗

ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής με ηρωίνη: Πιθανόν υπάρχει και στην Ελλάδα

Σε προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη προχώρησε την Τρίτη (14/2) ο ΕΟΦ, καθώς το προϊόν ίσως να έχει έρθει και στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής κυκλοφορεί στην Ευρώπη και έτσι είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν. Πρόκειται για το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden, το οποίο πωλείται μέσω internet και περιέχει -σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων- ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής:

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Συμπληρώματα διατροφής: Μύθοι και Αλήθειες 🍌🍐🥑

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας πολυσυζητημένος όρος, γύρω από τον οποίο έχουν διατυπωθεί κατα καιρούς διάφορες προτάσεις.

Ποιες όμως από αυτές είναι μύθοι και ποιες αληθείς;
Τα συμπληρώματα διατροφής παχαίνουν Μ Υ Θ Ο Σ

Όταν κάποιος παχύνει, σημαίνει, ότι έχει καταναλώσει περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα του. Οι θερμίδες με τη σειρά τους προέρχονται από τα λιπαρά, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες των τροφίμων. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν εμπεριέχουν αυτά τα στοιχεία, αλλά αποτελουνται κυρίως απο βιταμίνες , μέταλλα , ιχνοστοιχεία, επομένως, δεν “προσφέρουν” θερμίδες.

white and blue medication pill on pink textile
Τα Συμπληρώματα Διατροφής Είναι Αποτελεσματικά στα Πλαίσια μιας μη Ισορροπημένες Διατροφής – Μ Υ Θ Ο Σ

Όπως έχει προαναφερθεί, τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν κανένα γεύμα, καθώς δεν αποτελούν υποκατάστατα του φαγητού. Επομένως, δύνανται αποκλειστικά να συμπληρώσουν τυχούσες ελλείψεις από την καθημερινή μας διατροφή και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδοτικά, αν δεν τηρείται παράλληλα ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Τα Συμπληρώματα Διατροφής Αυξάνουν τη Μυϊκή Μάζα χωρίς να Γυμνάζεσαι – Μ Υ Θ Ο Σ

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν την ιδιότητα αυτή. Βοηθούν, όμως, και ενισχύουν σημαντικά την αύξηση της μυϊκής μάζας παράλληλα με το πρόγραμμα γυμναστικής του ατόμου.

Τα Συμπληρώματα Έχουν τα Ίδια Αποτελέσματα για Όλους – Μ Υ Θ Ο Σ

Πρόκειται για μία ανακρίβεια, η οποία ενέχει τον κίνδυνο απογοήτευσης. Επειδή ένα συμπλήρωμα λειτούργησε άψογα σε κάποιον οργανισμό, δε σημαίνει ότι θα λειτουργεί το ίδιο σε έναν άλλο. Το κάθε συμπλήρωμα ωφελεί με μοναδικό τρόπο τον κάθε οργανισμό.

person with white and gold lipstick
Η Υγιεινή Διατροφή Αρκεί – Μ Υ Θ Ο Σ

Η αλήθεια είναι, πως μεγάλο ρόλο στην ευεξία και την υγεία διαδραματίζει η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Πολλές φορές, όμως, το διαιτολόγιό μας δεν ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του σώματος σε συστατικά. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε περίοδος της ζωής έχεις τις δικές της ιδιαιτερότητες. Παράγοντες, όπως, η ηλικία, το αυξημένο στρες, η έντονη γυμναστική δημιουργούν συγκεκριμένες ανάγκες. Συνεπώς, ανάλογα με τη συνθήκη δημιουργείται ανάγκη για συμπλήρωση συγκεκριμένου κενού στη διατροφή.

Δεν Πρέπει Να Γίνεται Παρατεταμένη Λήψη Συμπληρωμάτων – Μ Υ Θ Ο Σ

Η ανάγκη του κάθε οργανισμού καθορίζει το χρονικό διάστημα που θα γίνεται λήψη ενός συμπληρώματος. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιος χρησιμοποιεί ένα συμπλήρωμα. Υπάρχουν περιπτώσεις άμεσης και μεμονωμένης ανάγκης, όπως είναι η λήψη ηλεκτρολυτών για άμεση ενυδάτωση κατά τη διάρκεια γυμναστικής. Υπάρχει όμως και η περίπτωση έλλειψης ασβεστίου μαγνησίου ή σιδήρου, η οποία απαιτεί μεγαλύτερο διάστημα λήψης.

white medication pill on orange plastic container
Τα Συμπληρώματα Δημιουργούν Πολλές Παρενέργειες – Μ Υ Θ Ο Σ

Τα συστατικά που αποτελούν τη βάση των συμπληρωμάτων, βρίσκονται ήδη στο σώμα ή στα τρόφιμα. Επομένως, όταν παραστεί ανάγκη να συμπληρώσουμε κάποια από αυτά τα στοιχεία με σύνεση και σωστή λήψη κάποιου σκευάσματος, δεν υφίσταται ζήτημα παρενεργειών. Ο κίνδυνος ελλοχεύει στην περίπτωση υπερβολικής πρόσληψης και, ιδίως, όταν πρόκειται για σκευάσματα που ειναι αμφιβόλου ποιότητας, μη γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και παρέχονται στους καταναλωτές απο μη πιστοποιημένο πάροχο υγείας.

Extra Tips:

Ο σύμβουλός σας για τέτοια θέματα είναι ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας.

Όση ποσότητα του εκάστοτε συστατικού και να έχει ένα συμπλήρωμα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση το φαγητό.

Όταν κάποιος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, πάντα πρέπει να ενημερώνεται για τυχούσες παρενέργειες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις