Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Κορυδαλλός: Ανατριχιαστικές περιγραφές για το «κολαστήριο»
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Κορυδαλλός: Ανατριχιαστικές περιγραφές για το «κολαστήριο»

Γηροκομείο Κορυδαλλός: «Ήταν τραγική η κατάσταση» λέει πρώην εργαζομένη

Αποτροπιασμό προκαλούν τα ντοκουμέντα που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Οι ηλικιωμένοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή «Tlive», εμφανίζονται με τραύματα στο πρόσωπο, στα μάτια και στο κεφάλι αλλά και λερωμένοι ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, οι ηλικιωμένοι εκτός από το γεγονός πως ήταν σε εικόνα εξαθλίωσης και αφυδάτωσης, παρουσιάζουν και ψώρα. Την ίδια ώρα, σε καραντίνα παραμένουν 37 ηλικιωμένοι εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Έπεφτε ξύλο στους ασθενείς, δεν είχαν πολύ φαγητό, άθλιες καταστάσεις γιατί ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ. Το πρωί που πήγαινα τους έβλεπα στα πατώματα, χτυπημένους, με αίματα. Ήταν όλοι παρατημένοι. Δεν υπήρχε καμία νοσηλευτική φροντίδα» λέει στον Alpha πρώην εργαζόμενη. «Τους χτυπούσαν γιατί δεν τρώγανε ή γιατί δεν πίνανε νερό ή είχε νεύρα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης» πρόσθεσε η πρώην εργαζόμενη. Στο μεταξύ, ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο γηροκομείο-«κολαστήριο» του Κορυδαλλού. Κάποιοι από τους συγγενείς, μάλιστα, ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι.

«Φώναζαν οι ασθενείς “βοήθεια, σώστε μας”»

Την ίδια ώρα, τα στόματα ανοίγουν και οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλύπτουν τα βασανιστήρια που περνούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο. «Φώναζαν οι ασθενείς “βοήθεια, σώστε μας”. Και πολλοί γείτονες έβγαιναν και έλεγαν “κόψτε το, σταματήστε”. Αν είχα τη δυνατότητα να πηδήξω από το μπαλκόνι μου, αν είχα ένα μαδέρι, θα το ‘κανα, γιατί μια ημέρα μια νοσοκόμα μίλαγε χυδαία στους γέρους» καταγγέλλει ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άκουγε τους ηλικιωμένους να ζητούν βοήθεια από τα μπαλκόνια. «Φώναζαν οι ηλικιωμένοι από τα μπαλκόνια. Στο λέω και ανατριχιάζω. “Βοήθεια, σώστε μας” έλεγαν. Και πολλές βρισιές οι νοσοκόμες. Ήταν τραγική η κατάσταση. Για καθαριότητα, ξέρω να πω ότι οι πάνες υπήρχαν πάνω στα δέντρα και στην είσοδο της πολυκατοικίας μου».

« Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα και φόρτωνε»

Αποκαλυπτικά είναι όσα περιγράφει ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έβλεπε καθημερινά νεκροφόρες να σταθμεύουν έξω από το γηροκομείο και να παραλαμβάνουν σορούς. «Εδώ είναι αμέτρητοι αυτοί που έχουν πεθάνει. Λόγω των συνθηκών. Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα και φόρτωνε» τονίζει ο ίδιος και κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Εξαιτίας αυτών των συνθηκών, όπως εξηγεί, οι συγγενείς των τροφίμων προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους πάρουν από το γηροκομείο. «Η δομή αυτή έχει λειτουργήσει εδώ και 4-5 χρόνια. Οι συνθήκες απ’ ό,τι έβλεπα ήταν άθλιες. Το προσωπικό ήταν ως επί το πλείστον αλλοδαπές. Δούλευαν 10, 20 ημέρες, ένα μήνα. Έφευγαν, μετά έρχονταν άλλες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις