Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 300 ευρώ για ανέργους ΔΥΠΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

300 ευρώ για ανέργους ΔΥΠΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος

300 ευρώ για ανέργους ΔΥΠΑ: Βήμα-βήμα η διαδικασία για τους δικαιούχους

Έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί από τη ΔΥΠΑ -ΟΑΕΔ το επίδομα 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Αυτή την περίοδο γίνεται η διασταύρωση στοιχείων όσων έχουν κάνει αίτηση για το συγκεκριμένο επίδομα για να μπορέσει να πιστωθεί το ποσό στο λογαριασμό τους μέχρι τέλος του μήνα. Οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει (από 18.04.2022 και μετά) συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών, έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, μπορούν να λάβουν εφάπαξ χρηματική παροχή των 300€.

Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση, πατώντας εδώ. Επιπλέον θα πρέπει να έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό:

  • έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας, χωρίς εξαρτώμενα μέλη
  • έως 16.000 ευρώ για τους εν διαστάσει συζύγους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο
  • έως 24.000 ευρώ για έγγαμους ή για μέρη συμφώνου συμβίωσης χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000) ευρώ για κάθε τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή του επιδόματος

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Gov. Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ) Η καταβολή της παροχής γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις