Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξαγγελίες Τσίπρα – Μητσοτάκης: Οι υπολογισμοί του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Τσίπρα – Μητσοτάκης: Οι υπολογισμοί του πρωθυπουργού

Εξαγγελίες Τσίπρα - Μητσοτάκης: Ο Μητσοτάκης υπολόγισε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα θα στοίχιζαν 45 δισ. -«Η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη ημέρα»

Η «μονομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για το μισθολόγιο των στρατιωτικών μονοπώλησε το πολιτικό ενδιαφέρον. Πέρα από την ουσία της αντιπαράθεσης, τις εντυπώσεις έκλεψε η ατάκα του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις, φέρνοντας το παράδειγμα της Κύπρου. «Αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις βγήκε δεύτερος. Οπότε, κ. Τσίπρα, προσέξτε μη συμβεί και εδώ κάτι αντίστοιχο», είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα. Ένα ακόμη από τα ενσταντανέ της πολιτικής αντιπαράθεσης -όπου ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει εκλογών- ήταν η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου χαρακτήρισε «εύκολες υποσχέσεις», «τσιπρανόμικς» και «μονολόγους» χωρίς τεκμηρίωση.

Ανεβαίνοντας λοιπόν στο βήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοστολόγηση των μέτρων που έχετε εξαγγείλει σε βάθος τετραετίας, κ. Τσίπρα, ξέρετε πόσα είναι; 45 δισεκατομμύρια!». Βλέποντας τις αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Πάμε να τα δούμε ένα-ένα. Πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στο χαμηλότερο συντελεστή; Πόσο; 1,5 δισ. επί 4 χρόνια, είναι 6 δισ. Καταλαβαίνω το αμήχανο χαμόγελό σας, όταν εκτίθεστε με στοιχεία» είπε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να συνεχίσει: «Πόσο στοιχίζει η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στον κατώτατο συντελεστή της ΕΕ; Πόσο; Δεν το ξέρετε;». Στο σημείο αυτό από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε «αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;», για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης: «Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε, βέβαια. Όταν πάτε να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε. Θα αναδεικνύουμε το μέγεθος της προεκλογικής σας απάτης». Ο κ. Μητσοτάκης υπολόγισε ότι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα «στοιχίζει 2 δισ. το χρόνο, άλλα 8 δισ. δηλαδή», για να καταλήξει: «Αν ποτέ ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσατε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη ημέρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις