Διάρρηξη: Νεαροί «ξάφρισαν» καφετέρια με σύμμαχο την… κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

ΕΛΛΑΔΑ

Διάρρηξη: Νεαροί «ξάφρισαν» καφετέρια με σύμμαχο την… κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η χιονόπτωση δεν «πτόησε» δύο διαρρήκτες

08.02.2023 | 19:29

Οι περισσότεροι βιώνουν την επέλαση της «Μπάρμπαρα» ως πρόβλημα μετακίνησης στους χώρους εργασίας τους και δυσκολίας στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Κάποιοι, ωστόσο, που αναζητούνται από την Αστυνομία με βάση και βιντεοληπτικό υλικό, την είδαν σαν ευκαιρία να εισβάλουν σε κατάστημα-καφετέρια, που ακριβώς λόγω του χιονιά παρέμεινε κλειστή. Έτσι,  δυο δράστες, ξημερώματα Δευτέρας, όταν είχε αρχίσει ο χιονιάς να δείχνει τα δόντια του ήδη από την Κυριακή, στόχευσαν κατάστημα στο Νέο Ηράκλειο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, τις εικόνες της οποίας έφερε στο φως το debater, «συνέλαβε» τους διαρρήκτες, πολύ νεαρούς απ ό,τι διακρίνεται, να… εποπτεύουν την είσοδο της καφετέριας, φορώντας κουκούλες, όχι τόσο για να προφυλάσσονται από το τσουχτερό κρύο εκείνης της δύσκολης ώρας του παγετού, αλλά πιο πολύ για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο ένας δράστης με το πόδι του χτυπάει την τζαμαρία για να διαπιστώσει προφανώς αν τεθεί σε λειτουργία ο συναγερμός της επιχείρησης. Ο δεύτερος δράστης, ενώ φαίνεται καθαρά ότι πέφτει το χιόνι, αρχίζει να τραβάει με δύναμη την είσοδο του καφέ και στη συνέχεια να την κλωτσάει δυνατά.

Στα όρια της «Μπάρμπαρα»

Η τζαμαρία πέφτει και οι άγνωστοι «διαρρήκτες του χιονιά», εισβάλουν στο εσωτερικό. Όπως διαπιστώθηκε από τον ιδιοκτήτη του καφέ, οι εισβολείς βρήκαν και άρπαξαν 280 ευρώ και διάφορα μικροαντικείμενα. Μελετώντας οι αστυνομικοί τις εικόνες του βίντεο, δεν αποκλείουν να έχουν να κάνουν και με ανήλικους, που δραστηριοποιούνται σε ανάλογες εισβολές και όταν δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κακοκαιρία και θεωρούν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους θέμα χρόνου. Από την άλλη πλευρά, στην Αμαλιάδα, οι δράστες κλοπών που συνελήφθησαν έδρασαν στα όρια της επέλασης της «Μπάρμπαρα».

Δράση έως 5 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας της Ήλιδας, οι τρεις συλληφθέντες, ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου, διέρρηξαν σταθμευμένο φορτηγό και αφαίρεσαν μια κυνηγετική καραμπίνα. Από την προανάκριση προέκυψε ακόμη ότι οι τρεις κατηγορούμενοι από 27-01-2023 έως 05-02-2023 στην Αμαλιάδα, διέπραξαν ακόμη πέντε κλοπές σε οχήματα, (μία απόπειρα και τέσσερις τετελεσμένες) αφαιρώντας τραπεζικές κάρτες, είδη ρουχισμού, έγγραφα, ένα ράδιο-CD και ένα tablet, συνολικής αξίας 4.900 ευρώ περίπου. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Exit mobile version