“Μπλόκο” σε 4 κιλά κοκαΐνης

ΕΛΛΑΔΑ

“Μπλόκο” σε 4 κιλά κοκαΐνης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Και άλλων ουσιών "θανατου"

05.02.2023 | 12:03

Χιλιάδες χάπια extasy, πάνω από τέσσερα κιλά κοκαΐνη, κοντά στα 60 κιλά κάνναβη και σημαντική ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης κατηγορούνται ότι προμηθεύονταν, αποθήκευαν και διακινούσαν τα μέλη κυκλώματος, το οποίο εξουδετέρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του  Ζωγράφου, συνελήφθησαν τέσσερα 4 μέλη της  οργάνωσης καθώς και ακόμη ένα άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. «Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης», αναφέρει η Αστυνομία  «προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling). Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης στην -κατά περίπτωση- προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και στην είσπραξη των εσόδων από την πώλησή τους». Στις έρευνες,  που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες, σε όχημα καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πάνω από 4 κιλά κοκαϊνη

Τέσσερα  κιλά και 51 γραμμάρια κοκαΐνης, 49 κιλά και 478 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), 9 κιλά και 309 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 635 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 6.500 δισκία Εcstasy, 1,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 58.000 ευρώ. 2 οχήματα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 κινητά τηλέφωνα και πλήθος νάιλον συσκευασιών. Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και από τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα των μελών της ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Πριν από την εξάρθρωση του κυκλώματος οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν προχωρήσει σε σύλληψη  34χρονου, στην περιοχή της Βούλας, με στοιχεία ότι διακινούσε κοκαΐνη στα Νότια Προάστια της Αττικής. «Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για την σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων προαστίων, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση, αναφέρεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Βούλα,  προστίθεται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 14,4 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Exit mobile version