Διαρρήξεις σπιτιών με τη…Ντάμα και τον Ρήγα!

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις σπιτιών με τη…Ντάμα και τον Ρήγα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η σπείρα των τηλεκαρτών

05.02.2023 | 11:57

Επιχειρούσαν να παραβιάσουν πόρτες σπιτιών με τη…Ντάμα και τον Ρήγα! Ωστόσο, οι προσπάθειες  των δύο γυναικών Ρομά στο Αγρίνιο έμειναν στο στάδιο της απόπειρας, καθώς κάθε φορά κάποιος απρόβλεπτος παράγοντας τις υποχρέωνε να εγκαταλείψουν το σχέδιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πάνω απ’ όλα οι αστυνομικοί φαίνεται ότι είχαν καλύτερο…φύλο(!), γιατί μετά από τις καταγγελίες, εντόπισαν τις  γυναίκες με τραπουλόχαρτα και τηλεκάρτες και τις οδήγησαν στο Τμήμα. Οι γυναίκες,  σύμφωνα με την Αστυνομία, ηλικίας 51 και 48 ετών, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τρεις οικίες, χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα και τηλεκάρτα, ως σκληρά αλλά με λεπτή επιφάνεια «εργαλεία» στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τις κλειδαριές. Προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου και από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για απόπειρα κλοπής. Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις 14 Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί και πάλι της Ασφάλειας Αγρινίου είχαν εξαρθρώσει πολυμελή ομάδα Ρομ΄’α διαρρηκτών, που αποκλήθηκε  «συμμορία της τηλεκάρτας».

Εχοντας στην κατοχή τους παλαιές τηλεκάρτες με σκληρές επιφάνειες η αστυνομικές ταυτότητες, «όργωναν»  τη χώρα. Προέκυψε ότι έχουν διαπράξει 63 διαρρήξεις σε τουλάχιστον 24 περιοχές της χώρας, με τη συνολική «λεία» να ξεπερνά τις 620.000 ευρώ. Ο τρόπος δράσης τους, ήταν πάντα ο ίδιος.

Παρίσταναν τους πωλητές

Προσποιούνταν τους δήθεν πλανόδιους πωλητές με μόνο στόχο να πλησιάζουν στα σπίτια για να διαπιστώνουν αν είναι εντός ή όχι οι ένοικοί τους. Οταν διαπίστωναν το δεύτερο, πλησίαζαν και είτε με τηλεκάρτα είτε με αστυνομική ταυτότητα(σκληρές πλαστικές επιφάνειες», παραβίαζαν τις κλειδαριές και βρίσκονταν στο εσωτερικό των οικιών, απ’ όπου αφαιρούσαν, ό,τι αξίας έβρισκαν.

Κατά την Αστυνομία, η  οργάνωση έχει αναπτύξει δράση στις παρακάτω πόλεις: Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, προσέγγιζαν πρωινές και μεσημεριανές ώρες, διαμερίσματα πολυκατοικιών, εντός αστικών ιστών. Τα μέλη, «προσποιούμενα τους πωλητές αντικειμένων”, ανέφερε η Αστυνομία, «προσέγγιζαν τις οικίες, ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, διερρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές. Μετά την τέλεση των κλοπών, οι συνεργοί τους, τους ανέμεναν σε οχήματα διαφυγής,  τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές».

Exit mobile version