Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια στην Αττική: Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια στην Αττική: Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού

Χιόνια στην Αττική: Έρχονται χιόνια και χιονοκαταιγίδες, στο «μάτι» και η Αττική

Αλλάζει ριζικά του σκηνικό του καιρού από την Κυριακή (5/1), καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη ένα βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει καταιγίδες, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Αθήνα βρίσκεται προ των πυλών. Ο μετεωρολόγος που εδώ και καιρό μιλά για τον επερχόμενο χιονιά, εξήγησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του OPEN ότι η ραγδαία μεταβολή του καιρού θα χωριστεί σε δύο περιοχές.

H πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Στην περιοχή 1 που περιλαμβάνει τμήματα της χώρας μας που βρίσκονται από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά. Σε αυτή βρίσκεται η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες αλλά και νησιά των Κυκλάδων και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά. Μάλιστα μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν και χιονοκαταιγίδες. Η περιοχή 2 βρίσκεται νότια, και εκτείνεται από την περιοχή των Κυκλάδων και πιο νότια και νοτιοανατολικά. Σε αυτή αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα πιο χαμηλά υψόμετρα και σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Η ανάρτησή του στο Facebook

«Όπως λέμε εδώ και πολλές ημέρες και παρά τις προσπάθειες ορισμένων να κάνουν “θόρυβο”, έρχεται ένα ισχυρό και με διάρκεια κύμα χιονοκαιρίας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας περίπου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ο ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός, οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες αλλά και οι βροχές – καταιγίδες στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα. Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα και παραμένουμε διαρκώς ενημερωμένοι ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας», έγραψε σήμερα το πρωί σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις