Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αεροπλανοφόρο Πειραιάς: Το επιβλητικό USS George W. Bush δεσπόζει στον Φαληρικό όρμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροπλανοφόρο Πειραιάς: Το επιβλητικό USS George W. Bush δεσπόζει στον Φαληρικό όρμο

Αεροπλανοφόρο Πειραιάς: Το αεροπλανοφόρο αποτελεί τμήμα του 6ου Στόλου

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS George W. Bush του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται αυτή την στιγμή στον Φαληρικό όρμο, με όλα τα βλέμματα να πέφτουν πάνω του εξαιτίας της επιβλητικής του παρουσίας, έπειτα από την τεράστια στρατιωτική άσκηση με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ με την επωνυμία «Juniper Oak». Στην άσκηση με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, έλαβαν μέρος 6.400 Αμερικανοί στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, περίπου δώδεκα πλοία και 142 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών τύπου B-52 με πυρηνική ικανότητα. Πλέον το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε ελληνικά νερά και δεσπόζει στο Φάληρο.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George W. Bush» κλάσης Nimitz ναυπηγήθηκε το 2009, έχει μήκος σχεδόν 333 μέτρα και εκτόπισμα 100.000 τόνων. Το πλήρωμά του είναι 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 άτομα για την υποστήριξη των 85 αεροσκαφών που μεταφέρει, καθώς έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά 90 ιπταμένων μέσων μεταξύ των οποίων:

μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet,

αεροσκαφών ηλεκτρονικού Πολέμου τύπου EA-18G Growler,

αεροσκάφη ΑΣΕΠΕ τύπου Ε-2C Hawkeye και

ελικόπτερα τύπου ΗΗ-60H.

Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα έως 30 κόμβων. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George W. Bush είχε καταπλεύσει πρόσφατα στη Σούδα, στις 6 Οκτωβρίου του 2022. Έχει διακριθεί με το Μετάλλιο Ανώτερης Υπηρεσίας Άμυνας, το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Αξίας, το Μετάλλιο Ανώτερης Υπηρεσίας, το Μετάλλιο Έπαινο Ναυτικού και Σώματος Πεζοναυτών και Μετάλλιο Επιτεύγματος Ναυτικού και Σώματος Πεζοναυτών.

Κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου είναι ο πλοίαρχος Pollard με καταγωγή από το Corpus Christi του Τέξας. Είναι ναυτικός πιλότος μαχητικών με περισσότερες από 3.000 ώρες σε F/A-18C/E μετρώντας 1.034 προσνηώσεις σε αεροπλανοφόρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις