Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη: Πώς έγινε η επίθεση εναντίον του 15χρονου από συμμορία ανηλίκων
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Πώς έγινε η επίθεση εναντίον του 15χρονου από συμμορία ανηλίκων

Νέα Σμύρνη: Οι ανήλικοι έστησαν παγίδα στον 15χρονο μέσω του διαδικτύου

Παγίδα, μέσω διαδικτύου, για να τον ληστέψουν με την απειλή μαχαιριών είχαν στήσει στον 15χρονο Ουκρανό, στη Νέα Σμύρνη, τέσσερις ανήλικοι 16 και 17 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, καθώς τραυμάτισαν το άτυχο παιδί με μαχαίρι στο πόδι! Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές οι τέσσερις-ένας 16χρονος Αλβανός και τρεις Έλληνες- μέσω διαδικτύου είχαν συνομιλήσει με τον 15χρονο από την Ουκρανία, καθώς ο τελευταίος είχε εκφράσει την επιθυμία να πουλήσει σ’ αυτούς κάποια είδη ρουχισμού τα οποία δεν χρειαζόταν. Δόθηκε το ραντεβού κοντά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, αλλά όταν ο 15χρονος έφθασε εκεί, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ομάδα των ανηλίκων, δύο 16χρονοι και 2 17χρονοι, τον κύκλωσαν με σχέδιο, εγκλωβίζοντάς τον και επιχείρησαν να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε καθώς και το πορτοφόλι του με χρήματα. Το άτυχο παιδί αντέδρασε και επιχείρησε να διαφυλάξει τα προσωπικά του αντικείμενα. Οι ανήλικοι δράστες, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, αποφασισμένοι να τα αρπάξουν τον έπληξαν με μαχαίρι στο πόδι και ενώ ο 15χρονος έπεσε στο έδαφος με αιμορραγία και φρικτούς πόνους, έπεσαν πάνω του και συνέχισαν να τον χτυπάνε! Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί η μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο, όπου το επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι ανέλαβαν να εντοπίσουν τους δράστες της αγριότητας.

Κατηγορίες για συμμορία

Έχοντας στη διάθεσή τους τα παραπάνω στοιχεία και μαρτυρίες περιοίκων, έφθασαν στους δράστες τους οποίους συνέλαβαν και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφίες για βαριές κατηγορίες. Συγκεκριμένα η Αστυνομία προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων που προέβη σε ληστρική επίθεση σε βάρος 15χρονου το βράδυ της Κυριακής σε πάρκο της Νέας Σμύρνης Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-2-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 16χρονος αλλοδαπός και 3 ημεδαποί ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας για –κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Τον χτυπούσαν πεσμένο

Αναλύοντας τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Κυριακής, η Αστυνομία, αναφέρει: «Ειδικότερα, η συμμορία βραδινές ώρες της 29-1-2023 σε πάρκο της Νέας Σμύρνης προσέγγισε και περικύκλωσε 15χρονο αλλοδαπό και με χρήση αιχμηρών αντικειμένων (μαχαίρια) τον τραυμάτισαν στο δεξί του μηρό. Τα μέλη της συμμορίας συνέχισαν να επιτίθενται χτυπώντας τον με γροθιές σε όλο του το σώμα. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο». Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, στη Νέα Σμύρνη και στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:  Μαχαίρι τύπου σουγιά,  ρουχισμός, που φορούσαν κατά την επίθεση, ποδήλατο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, 2 κινητά τηλέφωνα και  φωτογραφία, σε έντυπη μορφή, όπου απεικονίζεται ο 15χρονος!

Ληστεία στην Κηφισιά

Λίγες ώρες πριν από τον εφιάλτη που βίωσε ο 15χρονος στη Ν. Σμύρνη, σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 16χρονου, με την κατηγορία ότι  διέπραξε μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας… Ο ανήλικος δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, που αναζητείται, προσέγγισε το βράδυ Παρασκευής  δύο ανήλικους, έναν 13χρονο και έναν 14χρονο, σε πάρκο δίπλα από το σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς.  Στη συνέχεια, με την απειλή χρήσης βίας οι εμπλεκόμενοι άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή.

Μόλις 15 λεπτά αργότερα, στη συμβολή της οδού Όθωνος με τη λεωφόρο Τατοΐου στην Κηφισιά, οι ίδιοι δράστες με απειλή χρήσης βίας, αποπειράθηκαν να αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο 17χρονου, χωρίς να τα καταφέρουν.  Ο 17χρονος τράπηκε σε φυγή και κινούμενος προς το σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον 16χρονο. Ο συνεργός του κατάφερε να εξαφανιστεί πεζός. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις