Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποχή ΣΥΡΙΖΑ – Ξανθόπουλος: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… δεν ήξερε τι να κάνει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ – Ξανθόπουλος: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… δεν ήξερε τι να κάνει

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ - Ξανθόπουλος: «Πρωταγωνιστής» ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος - Το περιστατικό συνέβη σε συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Αρνητικός ως προς το να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μορφή ψηφοφορίας στη Βουλή εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η άρνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιορίζεται μόνο στις επιτροπές και στην Ολομέλεια, αλλά έχει επεκταθεί και σε διαδικασίες όπως οι άρσεις ασυλιών. Χαρακτηριστική προς αυτή τη κατεύθυνση ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην άρει την ασυλία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε αυτή αλλά αρνήθηκε να ψηφίσει.

Οι προεκτάσεις ωστόσο της συγκεκριμένης απόφασης είναι τέτοιες που, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, δεν γνώριζε τι έπρεπε να πράξει. Στο πλαίσιο αυτό διέκοψε τη συνεδρίαση και βγήκε εκτός αίθουσας προκειμένου να επικοινωνήσει με το κόμμα και να διευκρινίσει στη στάση. Στη συνέχεια επέστρεψε στην αίθουσα και ανήγγειλε στους συναδέλφους του πως ούτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, η επιτροπή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία, καθώς μόνο το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επιφυλάξεις. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί από πολίτη για προσβλητικές αναφορές του υπουργού (σε κείμενο μήνυσης που ο ίδιος είχε καταθέσει). Η υπόθεση πήγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς κρίθηκε πως η επίμαχη πράξη δεν συνέβη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις