Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Νικόλ Μαλλιωτάκη: Με το βραβείο «Κερύνεια» τιμήθηκε η ομογενής
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Με το βραβείο «Κερύνεια» τιμήθηκε η ομογενής

Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, τιμήθηκε από τα μέλη του Παγκυπρίου

Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, τιμήθηκε από τα μέλη του Παγκυπρίου της Φλόριδας με το βραβείο «Κερύνεια», για την αφοσίωσή της στην μάχη της δίκαιης επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΠΣΕΚΑ και φέρει το όνομα της πόλης της Κερύνειας, ως ένα φόρο τιμής στους 200.000 και πλέον Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι ξεριζώθηκαν εξαιτίας της τουρκικής εισβολής, τον Ιούλιο του 1974. «Ως κόρη Έλληνα μετανάστη, ήταν πολύ μεγάλη τιμή η παραλαβή του βραβείου ‘Κερύνεια’ από τα μέλη της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας», ανέφερε η Νικόλ Μαλλιωτάκη, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα ευρύτερα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή της πως το Κογκρέσο θα πρέπει να παρεμποδίσει οποιαδήποτε εισήγηση για ανανέωση του τουρκικού στόλου των F-16, με δεδομένη την προκλητικότητα αλλά και την εν γένει επιθετική στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στο Κογκρέσο, έχω ενώσει τις δυνάμεις με τους συναδέλφους μου για να φέρουμε σε πρώτο πλάνο την παράνομη τουρκική κατοχή στην Κύπρο, αλλά και τις χιλιάδες στρατιωτικές υπερπτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει πάνω από την Ελλάδα. Το Κογκρέσο θα πρέπει να απαγορεύσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία για όσο συνεχίζεται η απρόκλητη επιθετικότητά τους στην περιοχή.

Είναι βασικό για το ΝΑΤΟ και τους συναδέλφους μου να καταλάβουν την πραγματική απειλή του καθεστώτος Ερντογάν στους συμμάχους μας και παραμένω πεπεισμένη ότι εφόσον η διακυβέρνηση Μπάιντεν προχωρήσει για οποιαδήποτε πώληση, το Κογκρέσο θα πρέπει να ενωθεί και διακομματικά αλλά και στα δυο Σώματα για να το αποτρέψει», σημείωσε η κ. Μαλλιωτάκη.

Την προσφορά της Νικόλ Μαλλιωτάκη εξήρε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

Την προσφορά της Νικόλ Μαλλιωτάκη εξήρε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την οποία τόνισε ότι «εργάζεται ακούραστα για να ενισχύσει την συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ και να τοποθετήσει το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου σε υψηλότερη θέση στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ». «Ειδικότερα, φέρνει επανειλημμένως σε πρώτο πλάνο την τουρκική κατοχή της Κύπρου και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βουλή και κάνει συνεχείς αναφορές στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα και τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Νικόλ Μαλλιωτάκη και τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίλυση του Κυπριακού.«Η Νικόλ, μια σκληρή μαχήτρια για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, είναι αληθινή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφοσιωμένη στις ελληνικές αξίες και ιδανικά. Συγκεκριμένα, χαιρετίζουμε τις μνημειώδεις προσπάθειές της να φέρει μέλη του Κογκρέσου σε συλλογική δράση για τον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Κρίστοφερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις