Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να βάζω σωστά την κρέμα ματιών: 3 κινήσεις SOS
PLUS

Πώς να βάζω σωστά την κρέμα ματιών: 3 κινήσεις SOS

Πώς να βάζω σωστά την κρέμα ματιών: Για καλύτερο αποτέλεσμα

Όπως αποδεικνύεται, η κρέμα ματιών μπορεί να είναι μια σημαντική και αποτελεσματική προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι προορίζεται κυρίως για τους μεγαλύτερους ενήλικες, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την κρέμα ματιών σε κάποιο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι το πιο λεπτό και ευαίσθητο μέρος του προσώπου σας, σύμφωνα με το Forbes. Ο Dr. Craig Kraffert, πιστοποιημένος δερματολόγος και πρόεδρος της Amarte Skin Care αναφέρει ότι αυτό το καθιστά πιο «ευάλωτο και επιρρεπές σε αλλεργικές αντιδράσεις από ό,τι το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου».

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε συνεχώς τους μυς γύρω από τα μάτια σας για να ανοιγοκλείνετε τα μάτια ή και να χαμογελάτε, το δέρμα γύρω από αυτή την περιοχή τείνει να δέχεται αρκετή «εξάσκηση», γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των λεγόμενων ποδιών της χήνας ή μικρών ρυτίδων γύρω από τις πτυχές των ματιών σας. Η χρήση κρέμας ματιών σε καθημερινή βάση, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, μειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση πρηξίματος, μελάγχρωσης και μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια.

Πώς εφαρμόζεται σωστά την κρέμα ματιών

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να γνωρίζετε πώς να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών με τον σωστό τρόπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Shape, θα πρέπει να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών παίρνοντας μια μικρή σταγόνα κρέμας με το δάχτυλό σας και να την απλώνετε απαλά στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του φρυδιού σας και κινούμενη προς τα πλάγια και προς τα πάνω. Στη συνέχεια, περάστε απαλά την κρέμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

«Συνιστώ να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών με τον παράμεσο, ο οποίος παρέχει τη μικρότερη δυνατή πίεση στο δέρμα», δήλωσε στο Shape η Dr. Caroline Robinson, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Tone Dermatology στο Σικάγο. Είναι, επίσης, σημαντικό να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών στο εξωτερικό μέρος του ματιού σας κοντά στον κρόταφο, με κίνηση προς τα πάνω. Αν το προϊόν σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άνω βλέφαρα του ματιού, μπορείτε να το εφαρμόσετε και εκεί προσεκτικά, φροντίζοντας να σταματήσετε ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις