Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τέλη κυκλοφορίας 2023 με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myCar, πώς θα γίνει η πληρωμή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2023 με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myCar, πώς θα γίνει η πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2023 με το μήνα: Αναλυτικές οδηγίες για την εξόφληση των τελών

Στις αρχές του Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα», νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων με οχήματα σε ακινησία, ενόψει των εκλογών. Το μέτρο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες που έχουν θέσει ή θα θέσουν σε ακινησία το όχημα τους, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, να επανακυκλοφορήσουν το εν λόγω όχημα για ορισμένο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας μέρος των τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κυκλοφορία οχήματος για ένα μήνα, πληρώνοντας αναλογικά το 1/12 των τελών κυκλοφορίας.

Ωστόσο, σημειώνεται πως το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τέλη κυκλοφορίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και για ορισμένο χρονικό διάστημα.  Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα ή την πρώτη εργάσιμη του επόμενου μήνα, εφόσον η τελευταία μέρα είναι αργία. Στην περίπτωση που ο κάτοχος επιθυμεί να κινήσει το όχημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ήδη επιλεγμένο, θα πρέπει να καταβάλλει το υπολειπόμενο ποσό των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις