Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια Αθήνα – Καλλιάνος: «Μούφα ολικής ο χιονιάς στην Αττική» λέει ο μετεωρολόγος
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια Αθήνα – Καλλιάνος: «Μούφα ολικής ο χιονιάς στην Αττική» λέει ο μετεωρολόγος

Χιόνια Αθήνα - Καλλιάνος: «Έχει καταντήσει γελοία η μέθοδος της παραπληροφόρησης»

Νέα ανάρτηση για τις χιονοπτώσεις που κάποιοι «ειδικοί» προβλέπουν ότι θα εκδηλωθούν και στην Αττική, έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος. Δίνοντας μια συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μετεωρολόγους, ο κ. Καλλιάνος -σε ανάρτηση με τίτλο «Μούφα ολικής ο χιονιάς της Αττικής»- επισημαίνει ότι «θα απογοητευτείτε οικτρά, όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας ορισμένες δηλώσεις ειδικών, αναμένετε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο».

Ο Γιάννης Καλλιάνος εκφράζει την απογοήτευσή του για ιστοσελίδες του διαδικτύου «που πήραν τη χθεσινή μου δήλωση που ανέφερα για την Αττική για “χιόνια στις βάρκες… στις ταβέρνες της Πεντέλης” και την έκαναν “χιόνια μέχρι τις βάρκες της Αττικής” προφανώς για να τραβήξουν κλικς. Όμως οι μεγάλες, έγκυρες και αξιοπρεπείς σελίδες ήταν σωστές, δεν έκανα κάτι τέτοιο. Και στην τελική, δεν είναι τυχαίο που κάποιες σελίδες βρίσκονται στην κορυφή τις επισκεψιμότητας και κάποιες άλλες ψάχνουν να παραποιήσουν τα λεγόμενα του κάθε Καλλιάνου για να τραβήξουν το ενδιαφέρον λόγω του ότι φυτοζωούν. Έχει καταντήσει γελοία πια αυτή η μέθοδος».

Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι «το πολύ πολύ να χιονίσει για λίγο την Παρασκευή στα πολύ ψηλά του όρους της Πεντέλης και στα ψηλά Πάρνηθας (από τα 600-700 μέτρα περίπου και υψηλότερα). Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «θα έχει κρύο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ τις επόμενες ημέρες στην Αττική, ναι θα πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επικρατήσει βαρυχειμωνιά. Και ειδικά τα μεσημέρια θα ανέβει κιόλας. Πχ, την Τετάρτη θα φτάσει στους 12°C, την Πέμπτη στους 15°C, την Παρασκευή στους 14-15°C και το Σάββατο στους 15°C.
Τη νέα εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού αλλά ακόμη είναι πολύ μακριά για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Και αν πάλι κάποιες σελίδες βγάλουν τίτλους βροντερούς, μην ανοίξετε τα άρθρα. Θα εκτεθούν για άλλη μια φορά στην προσπάθεια τους να τραβήξουν κλικς. Ξέρετε, αποδεικνύεται αυτό για το οποίο μάχομαι και φωνάζω από παλιά, ότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και ενίοτε κατακεραυνώνει όσους σπεύδουν να βγάλουν από νωρίς συμπεράσματα» υπογραμμίζει καταλήγοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις