Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας υποσμηναγού πιλότου Τουρούτσικα: «Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω»
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας υποσμηναγού πιλότου Τουρούτσικα: «Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω»

Πατέρας υποσμηναγού πιλότου Τουρούτσικα: «Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του»

Συντετριμμένος από τον θάνατο του γιου του, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μετά την πτώση του Phantom F-4 είναι ο πατέρας του, ο οποίος μίλησε για το ήθος και την αγάπη του για την πατρίδα και τη δουλειά του. «Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα – είχα να τον δω πέντε μήνες – μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», είπε βουρκωμένος μιλώντας στο Action24 ο πατέρας του, Κώστας Τουρουτσίκας.

Όπως λέει ο πατέρες του 29χρονου υποσμηναγού «το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος». Η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως αναφέρει και εκείνος και η σύζυγός του, αλλά και τα δυο αδέρφια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία. «Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα», είπε.

«Πέταξε και τέλος…»

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε χθες 30 Ιανουαρίου στη ΕΡΤ, λίγη ώρα αφότου βρέθηκε ο 29χρονος Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας. Ο πατέρας του πιλότου περιέγραψε πως ο γιος τους χαιρέτισε βιαστικά χθες τους δικούς του ανθρώπους για να πάει στη μονάδα του. «Ήρθε το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος…» είπε ο πατέρας του και εξέφρασε με λίγα λόγια την αγάπη που είχε ο γιός του για την Πολεμική Αεροπορία. «Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις