Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – θρίλερ με καραμπίνες στην Ξάνθη
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – θρίλερ με καραμπίνες στην Ξάνθη

Η Αστυνομία αναζητά πέντε αδίστακτους ληστές

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μιας, τουλάχιστον πενταμελούς και ίσως πολυπληθέστερης(!) συμμορίας αδίστακτων ληστών, που σκορπούν τον τρόμο σε πολίτες στην Ξάνθη έχει εξαπολύσει η Αστυνομία. Οι άγριοι κουκουλοφόροι, απειλώντας με καραμπίνες, εισέβαλαν σε σπίτι ενός ανδρόγυνου ηλικιωμένων, χτύπησαν τον 84χρονο σύζυγο έως σημείου να καταλήξει στο νοσοκομείο και κατά πληροφορίες, άρπαξαν το ποσό των 40.000 ευρώ.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ένοπλη αυτή εισβολή σε σπίτι ήταν η δεύτερη που καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αφού στις 15 Ιανουαρίου τουλάχιστον πέντε κουκουλοφόροι, πιθανότατα οι ίδιοι, εισέβαλαν σε κατοικία, όπου διαμένουν τρία άτομα και με τον ίδιο τρόπο, ασκώντας βία, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό και χρυσαφικά που βρήκαν, ψάχνοντας και αναστατώνοντας το σπίτι και διέφυγαν. Η άγρια αυτή εισβολή είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοια άγρια περιστατικά και οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει να αναζητούν τα ίχνη των ληστών.

Πολυπληθής ομάδας ληστών

Ωστόσο, καταγράφηκε και η δεύτερη βάρβαρη ληστεία που σημειώθηκε σε διώροφη μονοκατοικία, κοντά στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Ξάνθης – Πόρτο Λάγους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, μια πολυπληθής ομάδα δραστών, εισέβαλε μέσα στο σπίτι υπό την απειλή κυνηγετικών όπλων. Ο 84χρονος ηλικιωμένος άνδρας, που δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από τους δράστες προκειμένου να αποκαλύψει την κρύπτη των χρημάτων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ενώ τα υπόλοιπα θύματα δεν μπορούν ακόμη να συνέλθουν από το σοκ της επίθεσης. Η προηγούμενη ληστεία είχε καταγραφεί στην περιοχή της Φελώνης, το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Τότε από τις καταθέσεις των θυμάτων και άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν η Αστυνομία έκανε επίσημα λόγο για πέντε άγνωστους, οπλισμένους με δύο καραμπίνες, οι οποίοι κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Για την πρώτη αυτή ληστεία, η Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία, αναλυτικά, ανέφερε: «Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Κυριακή 15-1-2023 το βράδυ, σε οικισμό της Ξάνθης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε σπίτι που διαμένουν τρεις ημεδαποί και με τη χρήση βίας και απειλής με δύο κυνηγετικά όπλα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις