Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έλλειψη βιταμίνης D συμπτώματα: Ποιες τροφές χρειάζεται να καταναλώνεις πιο συχνά
PLUS

Έλλειψη βιταμίνης D συμπτώματα: Ποιες τροφές χρειάζεται να καταναλώνεις πιο συχνά

Έλλειψη βιταμίνης D συμπτώματα: 5 σημάδια ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης D

Τα βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης D είναι απαραίτητα για τη συστηματική υγεία. Ρυθμίζει την κυτταρική ανάπτυξη και την έκφραση γονιδίων (απαραίτητο για την πρόληψη του καρκίνου), βελτιώνει τη διαφοροποίηση των κυττάρων και εμπλέκεται στην ανοσία, τη γονιμότητα, τη μυϊκή δύναμη, την ορμονική ισορροπία, τη σεξουαλική υγεία, την ενέργεια, τη διάθεση και πολλά άλλα. Με απλά λόγια, είναι απαραίτητο για γενική υγεία και ευεξία.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ανεπάρκειας βιταμίνης D;
Κόπωση

Όταν έχετε σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης D, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ένα αίσθημα χρόνιας, βαθιάς ή ανεπανόρθωτης κόπωσης. Για να προσθέσουμε σε αυτό, ο κακός ύπνος είναι ένα άλλο σύμπτωμα.

Πόνος οστών και μυών

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει μια συσχέτιση μεταξύ της ανεπάρκειας βιταμίνης D και του συχνού μυϊκού πόνου και αδυναμίας. Εν τω μεταξύ, ο πόνος στα οστά και στις αρθρώσεις είναι συχνός, καθώς η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από το σώμα – χωρίς αυτό, μπορεί να εμφανιστεί αυξημένη ευθραυστότητα και πόνος.

Τριχόπτωση

Είναι απαραίτητο για υγιή μαλλιά που αναπτύσσονται βέλτιστα. Μια ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει πτώση των μαλλιών ή επιβράδυνση της ανάπτυξης επειδή μια ανεπάρκεια παρεμβαίνει στον κύκλο ζωής ενός ωοθυλακίου. Η αλωπεκία πιστεύεται επίσης ότι σχετίζεται με ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Είστε συχνά άρρωστοι

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετίζεται με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν είστε συχνά άρρωστοι και δεν ξέρετε γιατί, σκεφτείτε να κάνετε μια εξέταση αίματος.

Κατάθλιψη, Άγχος και Διαταραχές Διάθεσης

Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη D μπορεί να παίζει βασικό ρόλο στην εξισορρόπηση της διάθεσής μας και στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου κατάθλιψης. Τα χαμηλά επίπεδα μπορούν να συμβάλουν στην εποχιακή συναισθηματική διαταραχή και συχνά συνδέονται με συναισθήματα κατάνυξης, θλίψης, άγχους, λήθης και θλίψης.

Πηγή: allyou.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις