Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά: Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός επιχείρησαν να μεταφέρουν κοκαΐνη με… οδική βοήθεια
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός επιχείρησαν να μεταφέρουν κοκαΐνη με… οδική βοήθεια

Ναρκωτικά: Κατασχέθηκαν 12 κιλά και 840 γραμμάρια κάνναβης

Για να μεταφέρουν και διακινήσουν κοντά στα 13 κιλά κάνναβης, χωρίς να πέσουν σε μπλόκο αστυνομικών, προφασίστηκαν βλάβη του οχήματός τους και το φόρτωσαν σε γερανό οδικής βοήθειας!!! Ενώ το αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί ήδη και είχε δεθεί πάνω στο μεγάλο όχημα της οδικής βοήθειας, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου Κρήτης, που ήδη  παρακολουθούσαν έναν παλαιό γνώριμό τους εκ των τριών, επενέβησαν και ακινητοποίησαν το φορτηγό.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη συνέχεια ακινητοποίησαν τους τρεις εμπλεκόμενους στη μεταφορά, κατέβασαν το όχημα προς μεγάλη έκπληξη του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος δεν είχε υποψιαστεί το πάρα μικρό, το ερεύνησαν σχολαστικά και ανακάλυψαν κρυμμένα και συσκευασμένα τα ναρκωτικά. Αρνητικοί πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής σύλληψης είναι δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός. Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε επιβιβαστεί ως συνοδός στο φορτηγό της οδικής βοήθειας και καθοδηγούσε τον ανύποπτο οδηγό να φθάσει σε σημείο όπου περίμεναν οι άλλοι δύο! Βασικός στόχος των αστυνομικών ήταν ο 31χρονος Κρητικός για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών γι αυτό υπήρχε και η παρακολούθηση, που έφερε και τους άλλους δύο στα χέρια της Αστυνομίας.

Συνοδός ο 23χρονος Αλβανός

Η Αστυνομία αναφερόμενη στην επιχείρηση αναφέρει ότι κατά τη διάρκειά της «εντοπίστηκε βραδινές ώρες, 31χρονος ημεδαπός, να επιβαίνει σε όχημα ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, μεταβαίνοντας σε περιοχή του Ηρακλείου, όπου ανέμεναν όχημα εταιρείας μεταφοράς οχημάτων (οδική βοήθεια). Στο όχημα οδικής βοήθειας, επέβαινε ως συνοδηγός ο 23χρονος αλλοδαπός και μεταφερόταν το ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου ημεδαπού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου μετά την ακινητοποίηση των ανωτέρω, πραγματοποίησαν έλεγχο στους ημεδαπούς και στον αλλοδαπό καθώς και στα οχήματα».

12 κιλά και 840 γραμμάρια

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος του 31χρονου ημεδαπού και κατασχέθηκαν 12 κιλά και 840 γραμμάρια κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 31χρονου ημεδαπού, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 449,2 γραμμάρια κάνναβης,
  • 36 φυσίγγια,
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • και ζυγαριά ακριβείας.
  • Επιπλέον κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις