Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσούνης στην Τουρκία: «Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσούνης στην Τουρκία: «Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους»

Τσούνης στην Τουρκία: «Η Αμερική έχει τεράστιο ενδιαφέρον και οι ΗΠΑ θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της ειρήνης"

Mόνο ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή, ανέφερε σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στη χώρα μας ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης. Mιλώντας στο Mega και απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το τι έχουν να περιμένουν από τις ΗΠΑ οι Έλληνες σε περίπτωση που ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του, ο Αμερικανός πρέσβης είπε μεταξύ άλλων: «Η Αμερική έχει τεράστιο ενδιαφέρον και οι ΗΠΑ θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό. Τελεία και παύλα». Μάλιστα, ο Τζορτζ Τσούνης, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αποφυγή της σύγκρουσης και δήλωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν καταλαβαίνει και αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί σταθερότητα στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ κατανοούν την κατάσταση κι αν κληθούμε θα φανούμε πολύ βοηθητικοί και προσηλωμένοι για την αποφυγή της σύγκρουσης. Ενθαρρύνουμε και τους δύο συμμάχους μας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια και οποιαδήποτε κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα», ανέφερε. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει την περιοχή. Έχει εργαστεί και με τους δύο ηγέτες. Γνωρίζει τον Πρόεδρο Ερντογάν εδώ και δεκαετίες. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Θα σας πω επίσης ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν καταλαβαίνει κι αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», συνέχισε.

Η ανάγκη διαλόγου με αμοιβαίο σεβασμό

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρέσβης επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου με αμοιβαίο σεβασμό ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ενώ σημείωσε με νόημα ότι ένας διπλωμάτης πολλές φορές δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως με την ίδια γλώσσα. Οι δυο χώρες έχουν ικανούς διπλωμάτες, είπε και μπορούν να μιλήσουν για να κατευνάσουν εντάσεις. Τόνισε πάντως, ότι όλοι είναι απογοητευμένοι από τη ρητορική που χρησιμοποιείται. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε είναι αναγκαίος ο διάλογος , για να αλλάξει το παράδειγμα και να σταματήσει η συγκρουσιακή ρητορική.

«Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους», συνέστησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις