Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Dentist Pass αίτηση – δικαιούχοι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο Gov.gr για δωρεάν οδοντίατρο
ΕΛΛΑΔΑ

Dentist Pass αίτηση – δικαιούχοι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο Gov.gr για δωρεάν οδοντίατρο

Dentist Pass αίτηση - δικαιούχοι: Για πόσους μήνες θα είναι σε ισχύ τα voucher

Έως και 600.000 παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Dentist Pass, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών. Ειδικότερα, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης, τα χρήματα θα δοθούν μετά από αίτηση των γονέων στο gov.gr μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού και θα καταβάλλονται στους οδοντιάτρους μέσω χρέωσης στο POS. Επίσης τόνισε ότι πολύ πιθανόν το πρόγραμμα Dentist Pass να ξεκινήσει το ερχόμενο Μάρτιο και το ποσό που θα δοθεί αγγίζει τα 31 εκατ. και θα διατεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο οδοντίατρος θα είναι της επιλογής των γονέων, θα περιλαμβάνονται οι οδοντίατροι διαθέτουν που POS ενώ κάθε voucher θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, τη φθορίωση των δοντιών, τον καθαρισμό αλλά και την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή στα παιδιά και στους γονείς. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του «Dentist Pass», τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς, είναι τα εξής: Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων. Είναι σημαντικό εν τούτοις να υπογραμμιστεί πως κάθε κάρτα χρηματοδότησης που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις