Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δενδρύλλια κάνναβης: Εγκληματική οργάνωση καλλιεργούσε ναρκωτικά στο Κιάτο
ΕΛΛΑΔΑ

Δενδρύλλια κάνναβης: Εγκληματική οργάνωση καλλιεργούσε ναρκωτικά στο Κιάτο

Δενδρύλλια κάνναβης: Πώς δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Καλλιεργούσαν κοντά στα 300 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε… πάνινες γλάστρες(!), σε υπόγειο διαμέρισμα, στο Κιάτο!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι ρόλοι των τριών εμπλεκομένων σε εκτεταμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο (κλειστοί χώροι), ήταν συγκεκριμένοι και σαφείς.

  • Ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ως αρχηγός, που διεύθυνε και κατεύθυνε την εγκληματική οργάνωση, ήταν επιφορτισμένος με τη στρατολόγηση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, όπως επίσης και για την ανεύρεση, προμήθεια και εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού.
  • Μια 45χρονη ημεδαπή, ήταν η υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένη με την αποθήκευση, φύλαξη και καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης,
  • Και ένας  63χρονος, ήταν υπεύθυνος για την επιτήρηση, φύλαξη και καλλιέργεια των δενδρυλλίων.
Η επιχείρηση στο Κιάτο

Αυτά τα στοιχεία, που είχαν προκύψει από την παρακολούθηση, είχαν κατά νου οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Κιάτο, για την εξάρθρωση της οργάνωσης. Στη διάρκειά της, συνελήφθησαν τα δύο από τα μέλη της, η 45χρονη αλλοδαπή και ο 63χρονος ημεδαπός, κατασχέθηκαν 465 δενδρύλλια κάνναβης, σε οικία στο Κιάτο, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη μια καραμπίνα, πιστόλι κρότου-λάμψης, 365 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου. Σε βάρος των συλληφθέντων, όπως και κατά του διαφεύγοντος αρχηγού, ασκήθηκε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και για –κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός ως το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Στο υπόγειο η καλλιέργεια

«Από τη μεθοδολογία δράσης», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, «την επαγγελματική υποδομή της οργάνωσης, και τη δυναμικότητα του πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον 400.000-ευρώ». Και προσθέτει η Αστυνομία: «Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε οικία και σε υπόγειο βοηθητικό χώρο στο Κιάτο Κορινθίας, όπου είχαν εγκαταστήσει τα μέλη του κυκλώματος το πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο –φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 293 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 5 έως 12 εκατοστά,
  • 172 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 80 έως εκατοστά, καλλιεργούμενα σε 172 πάνινες γλάστρες,
  • καραμπίνα,
  • πιστόλι κρότου – λάμψης,
  • 375 ευρώ
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις