Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καλάθι νοικοκυριού – τιμές: «Σταθερή η αξία του μέτρου για 12η εβδομάδα» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι νοικοκυριού – τιμές: «Σταθερή η αξία του μέτρου για 12η εβδομάδα» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καλάθι νοικοκυριού - τιμές: Σε πόσα προϊόντα παρέμειναν σταθερές οι τιμές και σε πόσα μειώθηκαν

Η αξία του μέτρου «Καλάθι του Νοικοκυριού» παραμένει σταθερή παρά τον πληθωρισμό για 12η εβδομάδα, με τις τιμές να κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.   Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής: «12η εβδομάδα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού». Από 833 προϊόντα 54 (6%) ανέβηκαν, 43 (5%) μειώθηκαν και 735 (89%) παρέμειναν σταθερά! Η αξία του μέσου «Καλαθιού» παραμένει σταθερή παρά τον πληθωρισμό. Αύριο θα δώσουμε στην δημοσιότητα αναλυτικές απαντήσεις σε πρόσφατα δημοσιεύματα».

Σημειώνεται ότι το καλάθι του νοικοκυριού, το εορταστικό καλάθι και το καλάθι του Αη Βασίλη όχι μόνο κερδίζουν τον ενδιαφέρον των καταναλωτών αλλά λειτουργούν και ως δείκτης για κάποιους κλάδους προκειμένου να συνεχίσουν την συζήτηση και να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση της πρωτοβουλίας. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει: «Όσο περνάνε οι εβδομάδες όλο και περισσότεροι κλάδοι, που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις