Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παππάς μήνυση – γραμματέας Καλογρίτσα: Κατά της Ευθαλίας Διαμαντή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς μήνυση – γραμματέας Καλογρίτσα: Κατά της Ευθαλίας Διαμαντή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς μήνυση - γραμματέας Καλογρίτσα: «Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες»

Στην κατάθεση μήνυσης εναντίον της Ευθαλίας Διαμαντή, Γραμματέως του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, προχώρησε σήμερα το πρωί ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς. «Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο Twitter o κ. Παππάς. Η μήνυση αφορά τα όσα ακούστηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο στο Ειδικό Δικαστήριο περί ροής χρήματος προς την Κουμουνδούρου, η οποία με τη σειρά της τα χαρακτηρίζει ψευδή, αποδίδοντάς τα στο όλο, προεκλογικό κλίμα.

Για το λόγο αυτό, η μήνυση κατατέθηκε από τον κ. Παππά «εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», όπως επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι η Γραμματέας του επιχειρηματία κατέθεσε και κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά ουδέποτε ισχυρίστηκε τα περί ύπαρξης «φακέλων και τσαντών». Σημειωτέον ότι στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η κ. Διαμαντή ισχυρίστηκε πως «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)». Στον αντίποδα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως πρόκειται για απόπειρα συμψηφισμού από πλευράς της κυβέρνησης, με αφορμή τις προβληματικές υποθέσεις βουλευτών της που είδαν το τελευταίο διάστημα, το φως της δημοσιότητας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Την ίδια ώρα, η ΝΔ θέτει τα δικά της ερωτήματα, που όπως αναφέρει, είναι «αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».  Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτά γιατί δεν έχει μηνυθεί ο κ. καλογρίτσας, γιατί δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη μάρτυρα και «Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ». Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει;
  2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;
  3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις