Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο “κοριός” εξάρθρωσε σπείρα Ρομά – Παρίσταναν τους ενοικιαστές
ΕΛΛΑΔΑ

Ο “κοριός” εξάρθρωσε σπείρα Ρομά – Παρίσταναν τους ενοικιαστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας επισκέπτονταν τις οικίες μόνο καθημερινές

Ο «κοριός» της Αστυνομίας…εξάρθρωσε πολυμελή σπείρα, τα μέλη της οποίας εμφανιζόμενα σε οικίες ως δήθεν ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές, απασχολούσαν με διάφορες προφάσεις τους ιδιοκτήτες, διευκολύνοντας τους συνεργούς τους να μπουν στα δωμάτια και να σηκώσουν μετρητά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των ενοικιαστών-«μαϊμού», είχαν καταφέρει να ταυτοποιήσουν κάποιους Ρομά, μετά από καταγγελία ενός θύματος, που αναγνώρισε έναν εξ αυτών. Ετσι, ανέλαβε ο…κοριός, με εισαγγελική διάταξη. Οταν αντελήφθησαν οι αστυνομικοί ότι το ζευγάρι, που έμπαινε στην εμπροσθοφυλακή, θα επισκεπτόταν οικία στη Μεταμόρφωση, όπου με αγγελία οι ιδιοκτήτες ζητούσαν ενοικιαστές, πήγαν πριν από τους δράστες! Την ώρα που είχε αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιό των δραστών,  επενέβησαν και πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα και τη γυναίκα Ρομά, αλλά και σε κάποια άλλα άτομα, που ήταν οι…ερευνητές! Προχώρησαν σε συνολικά  δεκαέξι συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα χρήματα σε ηλεκτρική σκούπα

Αξιο λόγου είναι ότι, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα της γυναίκας της συμμορίας στην Καλλιθέα, ανακάλυψαν μεγάλο ποσό σε μετρητά, κρυμμένο στο εσωτερικό ηλεκτρικής σκούπας! Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας,  είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από  κάθε τηλεφωνικό ραντεβού, που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους στο οποίο παρουσιάζονταν ως ενοικιάστε σπιτιών ή αγοραστές αντικειμένων, έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, έμπαιναν στο σπίτι και με τη μέθοδο της απασχόλησης, έδιναν την ευκαιρία στους συνεργάτες τους να μπουν στην οικία και να αρπάξουν χρήματα, χρυσαφικά, ρολόγια και λίρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι «έπιαναν δουλειά» από το πρωί, διαβάζοντας αγγελίες και στη συνέχεια  καλούσαν στο  τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη. Σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν  και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν και  αν ο πωλητής ή ο ενοικιαστής, ήταν μόνος του, για ευνόητους λόγους.

Ποτέ τα Σαββατοκύριακα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας επισκέπτονταν τις οικίες μόνο καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα, υπολόγιζαν ότι βρίσκονταν εκεί  και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς, οπότε θα ήταν δύσκολο να… απασχολήσουν τόσους πολλούς. Από τα στοιχεία της Ασφάλειας προκύπτει ότι ξεκίνησαν τη δράση τους πριν από περίπου έναν χρόνο.

Τα 30.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια των ερευνών  των αστυνομικών, σε οικίες των εμπλεκομένων  εντοπίστηκαν κοσμήματα σε όλα τα σπίτια, ενώ σε δύο από αυτά, κατασχέθηκαν περίπου 30.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ξεκίνησαν την έρευνα από τον περασμένο Αύγουστο, μετά από καταγγελία θύματος, το οποίο είχε αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα έναν από τους δράστες, κι έτσι ξετύλιξαν το κουβάρι όλης της σπείρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις