Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9ο Δημοτικό Αιγάλεω – έξωση: Επέστρεψαν μαθητές και βρήκαν το σχολείο κλειστό
ΕΛΛΑΔΑ

9ο Δημοτικό Αιγάλεω – έξωση: Επέστρεψαν μαθητές και βρήκαν το σχολείο κλειστό

9ο Δημοτικό Αιγάλεω - έξωση: Εικόνες ντροπής

Κλειδαμπαρωμένο και φυλασσόμενο από σεκιουριτάδες βρήκαν σήμερα το σχολείο τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, καθώς η δημοτική αρχή Αιγάλεω αγνοεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεχόμενη την έξωση του σχολείου, όπως απαιτούν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που στεγάζει το 9ο Δημοτικό. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του σχολείου βρίσκονται σε αγώνα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, για να μην πραγματοποιηθεί η έξωση. Τον περασμένο Οκτώβρη, κάτω από αυτόν τον αγώνα κατάφεραν το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω να αποφασίσει ομόφωνα ότι θα προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτιρίου από τους ιδιοκτήτες.

Δύο μήνες μετά, η δημοτική αρχή Γκίκα, επικαλούμενη νέο εξώδικο των ιδιοκτητών, ανακοίνωσε το κλείσιμο του σχολείου μέσα στις γιορτές, και μεθόδευσε και πάλι τη μετεγκατάσταση -ουσιαστικά συγχώνευση- στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Οι γονείς για μια ακόμα φορά, μέσα από τον Σύλλογό τους, με τον αγώνα τους κατάφεραν να σταματήσουν αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση.

«Για άλλη μια φορά γονείς και μαθητές με το “καλημέρα”, πρώτη μέρα στο σχολείο, το βρήκαν κλειδωμένο με σεκιούριτι. Για άλλη μια φορά 100 παιδιά βρίσκονται έξω στο κρύο χάνοντας μάθημα» αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων, καταγγέλλοντας ότι για άλλη μια φορά παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναγκαστική απαλλοτρίωση, το σχολείο κλειδώθηκε χωρίς καμία ενημέρωση προς γονείς και εκπαιδευτικούς. «Δεν θα τους περάσει. Το 9ο Δημοτικό δεν θα κλείσει. 100 παιδιά δεν θα μείνουν στον δρόμο. Δήμος και κυβέρνηση να λύσουν τώρα το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει», σημειώνει ο Σύλλογος.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις