Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονη Βόλος – μπούλινγκ: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι»
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονη Βόλος – μπούλινγκ: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι»

14χρονη Βόλος - μπούλινγκ: Η 14χρονη που δεχόταν ακραίο bullying επιστρέφει στο σχολείο με εισαγγελική επιτήρηση

Στο σχολείο αναμένεται να επιστρέψει η 14χρονη από το Βόλο, που για τρία έτη δεχόταν έντονο bullying από συμμαθητές της. Εμπλεκόμενοι στα περιστατικά εκφοβισμού είναι πέντε άτομα, ενώ τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, πρόκειται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραπτώματα, ενώ το συγκεκριμένο πόρισμα πρέπει να δοθεί εντός ενός μήνα.

Τι είπε ο πατέρας

Μιλώντας στο OPEN ο πατέρας της ανήλικης, σκιαγράφησε τον εφιάλτη που ζούσε το παιδί του από την ηλικία των 11 ετών: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι ότι αν μιλήσει στους καθηγητές θα την σκοτώσουν. Υπάρχουν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της το οποίο παρέδωσε στην διευθύντρια. Πήγε και αγόρασε μαχαίρι και το έβαλε στην τσάντα, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τα χτυπήματα και τις απειλές που δεχόταν. Και πήρε ένα μαχαίρι για να το έχει για αυτοάμυνα ή να αυτοτραυματιστεί. Τους έπαιρνε τσιγάρα όταν σχολάγανε από το σχολείο και ποτά και τέτοια, με την απειλή του μαχαιριού».

Τα παιδιά από το 15μελες είδαν την κοπέλα που κρατούσε μαχαίρι και την προστάτεψαν δρώντας στο σχολικό περιβάλλον και από αύριο θα ξεκινήσει σχολείο με εισαγγελική επιτήρηση. Η 14χρονη, αλλά και οι συμμαθητές της που της ασκούσαν bullying θα παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους, που θα μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις