Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Και τα ηλεκτρικά πατίνια στα…ενδιαφέροντα οργανωμένων ομάδων
ΕΛΛΑΔΑ

Και τα ηλεκτρικά πατίνια στα…ενδιαφέροντα οργανωμένων ομάδων

Υποψίες ότι πωλούνταν στη μαύρη αγορά

Και τα ηλεκτρικά πατίνια μπήκαν στα…ενδιαφέροντα οργανωμένων ομάδων, που έχουν «ειδικευτεί» στις κλοπές τροχοφόρων, διαφόρων τύπων. Για πρώτη φορά, τρία μέλη τέτοιας σπείρας, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς, ιδιαίτερα στα Νότια Προάστια, κινούμενα με ένα ΒΑΝ, εντόπιζαν σταθμευμένα τα προαναφερόμενα δίτροχα, που μπήκαν στη ζωή μας και σε στιγμές, που θεωρούσαν κατάλληλες για να μη  γίνονται αντιληπτά, στάθμευαν, κατέβαιναν, αφαιρούσαν εξαρτήματα, κυρίως μπαταρίες η και ολόκληρα τα πατίνια, τα φόρτωναν στο φορτηγάκι και εξαφανίζονταν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι επιδρομές στα ηλεκτρικά πατίνια είχαν αρχίσει από τα τέλη Δεκεμβρίου σε παραλιακές περιοχές, όπως η Γλυφάδα, η Βούλα, η Βάρη, η Βουλιαγμένη. Συνοικίες δηλαδή που διαθέτουν μεγάλους δρόμους και λεωφόρους, όπου είναι πιο εύκολο στους ιδιοκτήτες τέτοιων  ηλεκτρικών πατινιών να κινηθούν. Ωστόσο, μετά από 21 κρούσματα κλοπών, που έχουν καταγγελθεί έως τώρα, από τους αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξαρθρώθηκε η  ομάδα, που δραστηριοποιούνταν, όπως προαναφέρθηκε,  τουλάχιστον από τα τέλη Δεκέμβρη 2022, στη συστηματική διάπραξη κλοπών ηλεκτρικών πατινιών και εξαρτημάτων τους σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες,  από αστυνομικούς της  Άμεσης Δράσης, τρεις  δράστες, οι οποίοι νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει τρεις μπαταρίες ηλεκτρικών πατινιών στη Βάρη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση(συμμορία), διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για έναν εξ αυτών και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τα έκρυβαν σε βαν

«Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi)»,  αναφέρει η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, «τα μέλη της οργάνωσης, επιβαίνοντες σε φορτηγό όχημα τύπου βαν, μετέβαιναν σε περιοχές των νοτίων προαστίων και αναζητούσαν ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία είτε αφαιρούσαν ολικά, είτε εξαρτήματα τους». Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Φορτηγό όχημα τύπου βαν, διαρρηκτικά εργαλεία, 3 κινητά τηλέφωνα, 1.197 ευρώ και μικροποσότητα κοκαΐνης. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 21 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το ύψος της ζημίας υπερβαίνει το ποσό των 17.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να γίνει γνωστή η κατάληξη τόσο των πατινιών, όσο και των εξαρτημάτων τους, καθώς η όλη υπόθεση δημιουργεί υποψίες ότι ήδη δημιουργείται και η «μαύρη αγορά» ανταλλακτικών για ηλεκτρικά πατίνια!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις