Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακάρ: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας – Θα υπάρξουν συνέπειες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας – Θα υπάρξουν συνέπειες

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα.

Ενισχύοντας τις αρχικές υποψίες ότι το χθεσινό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ήταν στημένο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έρχεται σήμερα να απειλήσει την χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν τους Τούρκους ψαράδες. Ο ίδιος δήλωσε πως η χώρα του έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα», ενώ προσπερνώντας την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε πως «η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα». Συμπλήρωσε παράλληλα, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει αναπάντητη «καμία πρόκληση».

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να  επιλύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας», ανέφερε ο Ακάρ. «Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», είπε.

 

Πριν πέσει το χιόνι στα βουνά…

«Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε», συνέχισε ο Ακάρ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open. «Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές», απείλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων

Οι δηλώσεις Ακάρ, έρχονται μετά το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι, το οποίο σε συνδυασμό με το μπαράζ παραβιάσεων και τη διεύρυνση του casus belli, δείχνουν την ξεκάθαρη αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων. Κάτι που δεν θεωρείται τυχαίο. Όπως εκτιμάται, πέραν του αφηγήματος της Γαλάζιας Πατρίδας, η όξυνση της έντασης, συνδέεται και με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και την επιδίωξη του Ερντογάν, να ενισχύσει τα μειωμένα ποσοστά που βλέπει στις δημοσκοπήσεις.

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις