Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά στα Νότια Προάστια: Εξόρμηση της Δίωξης – Πέντε συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά στα Νότια Προάστια: Εξόρμηση της Δίωξης – Πέντε συλλήψεις

Ναρκωτικά στα Νότια Προάστια: Oι ειδικές δράσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πρόκειται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση

Στοχευμένη εξόρμηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στα Νότια Προάστια της Αττικής, ολοκληρώθηκε με πέντε συλλήψεις, δύο γυναικών και τριών ανδρών,  για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Τα 5 άτομα, συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,  οι αστυνομικοί  της Δίωξης Ναρκωτικών,  έφθασαν στον εντοπισμό των διακινητών-εμπόρων ναρκωτικών και πιστοποίησαν την δράση τους μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και ατομικών «προφίλ». Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες στα σπίτια τους στη Βάρη, στη Νέα Σμύρνη και στο Παλαιό Φάληρο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 18 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 436,7 γραμμ. , 14 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 15 κιλών και 669,8 γραμμ. , 6.352 ευρώ, 100- λίρες Αγγλίας, 20 δολάρια Η.Π.Α., 6 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 8 κινητά τηλέφωνα, κλειδιά οικιών, πλήθος νάιλον συσκευασιών. Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, οι ειδικές δράσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πρόκειται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Και στη Θεσσαλονίκη

Και ενώ αυτά συνέβαιναν στα Νότια Προάστια της Αττικής,  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,  συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, μία ημεδαπή γυναίκα, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη γυναίκα να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας της και στην κατοχή της βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

37 κιλά κάνναβη
Επίσης σε οικία που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει:

40 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 37 κιλών 463,2 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 93,7 γραμμαρίων και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή της. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν προσπαθούν να εντοπίσουν και τους συνεργούς της, καθώς θεωρείται απίθανο να ενεργούσε μόνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις