Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ: «Ουδείς περισσεύει σε αυτήν την αναμέτρηση».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Ουδείς περισσεύει σε αυτήν την αναμέτρηση».

Εκλογές 2023: για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα «χρονικό στίγμα» για το πότε τοποθετεί την προσφυγή στις κάλπες

Μετά και την στιχομυθία που είχε ο πρωθυπουργός με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις εκλογές, τόσο στην ΝΔ όσο και στα υπόλοιπα κόμματα όλοι είναι επί ποδός για τις επικείμενες εκλογές. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα «χρονικό στίγμα» για το πότε τοποθετεί την προσφυγή στις κάλπες. «Από τον Απρίλιο και μετά τα πάντα είναι ανοιχτά», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, γεγονός που αφενός «καίει» όλα τα σενάρια που τοποθετούσαν τις εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο, αφετέρου αναζωπυρώνουν εκείνα που κάνουν λόγο για εκλογές το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Η ανακοίνωση δε για την αύξηση του κατώτατου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή τον Απρίλιο ενίσχυσε τα σενάρια αυτά, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να αποσυνδέσουν το θέμα αυτό από τις εκλογές. Είτε όμως επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο του Απριλίου, είτε όχι, οπότε οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, τα κομματικά επιτελεία δηλώνουν έτοιμα τόσο σε επίπεδο οργάνωσης προεκλογικής εκστρατείας, όσο και σε επίπεδο ψηφοδελτίων.

Ποια είναι η κατάσταση στη ΝΔ

Στην ΝΔ οι λίστες με τα ονόματα στα ψηφοδέλτια είναι έτοιμες σε ποσοστό 90% . Υπεύθυνοι για την κατάρτισή τους είναι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης και ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης. Οι τρεις τους έχουν ακτινογραφήσει όλα τα στελέχη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι ανανέωση, επιλογή νέων ανθρώπων, σημαντική παρουσία γυναικών. Σε αυτά προσθέτουμε ότι όσοι από τους εν ενεργεία βουλευτές επιθυμούν, θα είναι ξανά υποψήφιοι, όπως και αρκετοί αυτοδιοικητικοί εκτός από τους εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες.

Τα ψηφοδέλτια θα βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα δώσει την τελική έγκριση, ώστε αμέσως μετά να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του πρωθυπουργού είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να είναι το ισχυρότερο και το αντιπροσωπευτικότερο του κόμματος, περιλαμβάνοντας σε αυτό και έμπειρα στελέχη και νέους και γυναίκες. Όμως αυτό θα ανακοινωθεί λίγο αργότερα και τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν θα «σβηστούν» και θα «γραφτούν» στο μπλοκάκι του πρωθυπουργού αρκετές φορές.

Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα

Την ίδια ώρα στην ΝΔ στελεχώνουν και την επιτροπή εκλογικού αγώνα στην οποία σημαντικό ρόλο θα έχει ο νυν υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης. Στην προεκλογική εκστρατεία σημαντικά καθήκοντα αναμένεται να αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ενώ σημαντική θα είναι και η συμβολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου. Το πρόγραμμα του κόμματος ως γνωστόν έχουν αναλάβει οι κύριοι Χάρης Θεοχάρης με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ενώ στην ανάλυση των δημοσκοπικών μεγεθών και των τάσεων του εκλογικού σώματος θα βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος. Όλοι έτοιμοι, λοιπόν, όλοι στις θέσεις τους μετά τις γιορτές και όλοι κινούνται σε ρυθμούς εκλογών, γιατί όπως έλεγε στην Αlpha freepress κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος «ουδείς περισσεύει σε αυτήν την αναμέτρηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις