Σύγκρουση ελικοπτέρων – Αυστραλία: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση ελικοπτέρων – Αυστραλία: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σύγκρουση ελικοπτέρων - Αυστραλία: Άλλοι τρεις επιβάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

02.01.2023 | 14:51

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στον αέρα κοντά στο Seaworld στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κουίνσλαντ, οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι η σύγκρουση συνέβη καθώς το ένα αεροσκάφος απογειωνόταν και το άλλο προσγειωνόταν. Τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους ταξίδευαν με το ίδιο ελικόπτερο. Άλλοι τρεις επιβάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο άλλο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) ερευνά τη σύγκρουση, η οποία συνέβη περίπου στις 14:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας). Τα δύο αεροσκάφη κατέπεσαν κοντά σε μια τουριστική λωρίδα γνωστή ως Main Beach, περίπου 75 χιλιόμετρα (47 μίλια) νότια του Μπρισμπέιν. Ο Gary Worrell από την Αστυνομική Υπηρεσία του Κουίνσλαντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τέσσερις νεκροί και οι τρεις σοβαρά τραυματίες ήταν όλοι στο ίδιο αεροσκάφος. “Πρόκειται για μια δύσκολη σκηνή”, είπε. “Λόγω της περιοχής που βρίσκεται, στην αμμουδιά, ήταν δύσκολο να αποκτήσουμε πρόσβαση, να μεταφέρουμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μας στον τόπο του συμβάντος για να το διαχειριστούμε κατάλληλα”.

Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης στον τόπο της σύγκρουσης

Εικόνες από το σημείο της συντριβής δείχνουν συντρίμμια διασκορπισμένα στην περιοχή και ένα κατακρεουργημένο ελικόπτερο να βρίσκεται προφανώς ανάποδα απέναντι από το θέρετρο Seaworld. Το άλλο ελικόπτερο φέρει στην άτρακτο το λογότυπο του δημοφιλούς θαλάσσιου πάρκου και φαίνεται ότι έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Seaworld, το πάρκο προσφέρει πτήσεις με ελικόπτερο για περιήγηση στους τουρίστες, καθώς και άλλες επιχειρήσεις τσάρτερ.

Η Seaworld Drive, ο κύριος δρόμος πρόσβασης στο θαλάσσιο πάρκο, έχει κλείσει για την κυκλοφορία από την τοπική αστυνομία. Κάλεσαν τους οδηγούς και τους πεζούς να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς οι πρώτες βοήθειες επιθεωρούν τον τόπο του εγκλήματος. Ερευνητές από τα γραφεία της ATSB στο Μπρίσμπεϊν και την Καμπέρα έχουν αναπτυχθεί στο σημείο για να συλλέξουν στοιχεία, να εξετάσουν τα συντρίμμια και να πάρουν συνεντεύξεις από μάρτυρες. Ο επικεφαλής της ATSB Angus Mitchell ζήτησε επίσης από τους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τη σύγκρουση ή τα ελικόπτερα να πετούν να επικοινωνήσουν με τους ερευνητές.

Μια προκαταρκτική έκθεση θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, ενώ θα ακολουθήσει η τελική έκθεση μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, πρόσθεσε. Η περιοχή της Χρυσής Ακτής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, με τα παιδιά να βρίσκονται στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Exit mobile version