Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ίλιον – βιασμός 15χρονου: “Δυτική αλητεία” φώναζαν οι ανήλικοι
ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον – βιασμός 15χρονου: “Δυτική αλητεία” φώναζαν οι ανήλικοι

Ίλιον - βιασμός 15χρονου: Ο 17χρονος εμπνευστής της φρικιαστικής ιδέας να φτιαχτεί ένα βίντεο κλιπ σε ρυθμό τραπ με τον βιασμό του 15χρονου

Αύριο Τρίτη 27/12 απολογούνται οι δύο από τους έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον συστηματικό βιασμό του 15χρονου μαθητή στην ερειπωμένη μονοκατοικία στο Ίλιον. Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, οι τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ ο έκτος “γλίτωσε” καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη. Οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή άλλων δύο μαθητών που τους υπέδειξε το κακοποιημένο αγόρι. Ο ένας εμφανίστηκε μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας και ο άλλος αναζητείται αλλά εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται. Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή που ποστάρει συχνά στα social media επιθετικά βίντεο. Θέλει να παρουσιάζεται σκληρός και φέρεται να είναι από τους πρωτεργάτες της φρικιαστικής ιδέας να φτιαχτεί ένα βίντεο κλιπ σε ρυθμό τραπ με τη σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου αγοριού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης, μεταξύ αυτών και για τέσσερα ανήλικα κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τις οποίες το θύμα τοποθετεί μπροστά στη σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από τους συνομηλίκους του. Ο 15χρονος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τις αποτρόπαιες πράξεις που έχει υποστεί στο πρόχειρο σαλόνι που είχαν φτιάξει οι θύτες του στην παλιά μονοκατοικία στο Ίλιον, αλλά και στο διπλανό δωμάτιο όπου τον ανάγκαζαν να μπει με το ζόρι, ακόμα και σηκωτός.

Τι συνθήματα φώναζαν οι ανήλικοι

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός από τους κατηγορούμενους υποστηρίζει στον ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για πράξη μιμητισμού. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν εξονυχιστικά δύο βίντεο με δύο χαρακτηριστικές φράσεις-συνθήματα. Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο ενός από τους ανήλικους κατηγορουμένους, οι φράσεις αυτές δεν παραπέμπουν σε σεξουαλικό πειραματισμό, όπως υποστήριξαν οι τέσσερις ανήλικοι που απολογήθηκαν το Σάββατο.

“Τα παιδιά γελάνε και την ώρα που γίνεται αυτή η αποτρόπαια πράξη φωνάζουν δυο συνθήματα το ένα είναι “Κάτω Πατήσια ρε” και το άλλο είναι “Δυτική αλητεία”. Αυτή η αποτρόπαια πράξη δεν έγινε στα πλαίσια μιας οπαδικής διαμάχης. Θεωρώ ότι είναι ένας μιμητισμός των παιδιών και τίποτα παραπάνω”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μανώλης Διαμαντάρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων.

“Δεν θεωρώ ότι εκείνη την ώρα που μπήκαν σε αυτήν την κατάσταση και έπραξαν όπως έπραξαν αυτό το πράγμα το άσχημο, θεωρώ ότι δεν είχαν συναίσθηση ότι αυτό το πράγμα που κάνουν είναι βιασμός δεν το εξέλαβαν δηλαδή ως έτσι για αυτό και λένε τα συνθήματα”, ανέφερε ακόμα στον ΑΝΤ1 ο κ. Διαμαντάρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις