Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο στο Βουκουρέστι – Έλληνες τραυματίες: Η γυναίκα που ήταν σε κώμα, έχει πλέον τις αισθήσεις της
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στο Βουκουρέστι – Έλληνες τραυματίες: Η γυναίκα που ήταν σε κώμα, έχει πλέον τις αισθήσεις της

Οι 47 επιβαίνοντες του τουριστικού λεωφορείου είχαν ξεκινήσει από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Ένας 53χρονος νεκρός και 13 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός, από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες Παρασκευή 23/12, στη Ρουμανία. Οι 47 επιβαίνοντες του τουριστικού λεωφορείου είχαν ξεκινήσει από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, με προορισμό τη Ρουμανία για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν το λεωφορείο προσέκρουσε σε δοκό παραβιάζοντας το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, έκανε γνωστό ότι οι 13 τραυματίες νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία. Η ίδια έκανε γνωστό ότι η ασθενής που ήταν χθες σε τεχνητό κώμα πλέον έχει τις αισθήσεις της, ενώ είπε ακόμα: «Οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αναχωρούν σήμερα το πρωί αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα το απόγευμα. Οι υπόλοιποι είναι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται». Η ίδια πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχουν ακόμη νεότερα από τις εν εξελίξει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από το Βόλο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα. Το γεμάτο Έλληνες τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων στην καρδιά του Βουκουρεστίου, μετά από υπόγεια διάβαση. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν. «Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει» τόνισε στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δήλωσε, ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα. Το λεωφορείο είχε και δεύτερο οδηγό. Μάλιστα, ο δεύτερος οδηγός ήταν αυτός που επρόκειτο να κάνει το ταξίδι, ωστόσο αυτό δεν συνέβη εξαιτίας μιας… δηλητηρίασης! Ο εν λόγω άνδρας, μιλώντας στο TheNewspaper, ανέφερε πως χρειάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του με το μοιραίο λεωφορείο, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση. Μία… τυρόπιτα έγινε αιτία να πάθει τροφική δηλητηρίαση κι έτσι ο άλλος οδηγός πήρε τη θέση του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις