Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Αντώνιος – ασέλγεια: Καλείται ως ύποπτος για δύο αδικήματα από την Εισαγγελία
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος – ασέλγεια: Καλείται ως ύποπτος για δύο αδικήματα από την Εισαγγελία

Πατέρας Αντώνιος - ασέλγεια: 7 υπάλληλοι καλούνται για εξηγήσεις

Ο πατέρας Αντώνιος θα κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση σε ανωμοτί κατάθεση από τις εισαγγελείς Ανηλίκων. Ειδικότερα, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έλαβε κλήση να παράσχει εξηγήσεις και σχετικά με το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων, παιδιών δηλαδή που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση. Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικ. Κοπελάκη και Δ.Κ. Τσίχλη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ο πατέρας Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις εις βάρος τους από τον ρασοφόρο. Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της Κιβωτού έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας κ.ά. εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά.

7 υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές

Οι επτά υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στον Βόλο.
Οι έξι εξ αυτών θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το πλημμέλημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων και μία υπάλληλος για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μη μετέφερε σε γιατρό ή σε μονάδα πρώτων βοηθειών, ως όφειλε, ένα παιδί το οποίο είχε τραυματιστεί. Όλες οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί την τελευταία τριετία (2020-2022).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας Αντώνιος και οι επτά υπάλληλοι της Κιβωτού έχουν λάβει κλήσεις να εμφανιστούν μετά τα Χριστούγεννα ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων και ότι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. Μετά το στάδιο της παροχής εξηγήσεων οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το σύνολο της δικογραφίας και θα αποφανθούν εάν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις