Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λήστευε κοντά στο σπίτι του για να επιστρέφει ανενόχλητος
ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευε κοντά στο σπίτι του για να επιστρέφει ανενόχλητος

Χαλάνδρι – ληστείες: Επέλεγε στόχος σε μικρή απόσταση από το σπίτι του για να επιστρέφει σε αυτό γρήγορα!

Εδώ και τρεις μήνες, οι αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή του Χαλανδρίου, απορούσαν και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το πώς οι δράστες ενόπλων ληστειών σε βάρος καταστηματαρχών, εξαφανίζονταν από τους τόπους των ληστρικών επιθέσεων σε χρόνο-ρεκόρ. Η απάντηση, δόθηκε από την εξάρθρωση της συμμορίας, που κρυβόταν πίσω από αυτές τις ληστείες, πάντα με απειλή μαχαιριού, όταν συνελήφθησαν τρεις δράστες και μία κοπέλα, από αστυνομικούς ειδικής ομάδας, που είχε συσταθεί ακριβώς για τη σύλληψή τους. Η απάντηση, λοιπόν, ήταν ότι ο αρχηγός της σπείρας, αυτός που απειλούσε πάντα με το μαχαίρι σε όλες τις ληστρικές επιθέσεις, επέλεγε καταστήματα-στόχους, κοντά στο σπίτι του!

έτσι, μετά από κάθε ληστεία, όταν καλούνταν οι αστυνομικοί από τα θύματα, ο αρχηγός της ομάδας των ληστών, είχε προλάβει να διαφύγει και να βρεθεί μέσα στο σπίτι του, όση ώρα πληρώματα περιπολικών και μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας, έψαχναν τον ίδιο και τους συνεργούς του, στην περιοχή. Ιδού πως περιγράφει η ίδια η Αστυνομία τα γεγονότα, που αφορούν στην αστραπιαία εξαφάνιση του 27χρονου αρχηγού από τους τόπους των ληστειών:

Με απειλή μαχαιριού

«Ο 27χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος της συμμορίας και φυσικός αυτουργός σε όλες τις ληστείες, προτάσσοντας πάντοτε ο ίδιος το μαχαίρι στους υπαλλήλους των καταστημάτων. Ακόμη, καθόριζε τη σύνθεση των μελών της συμμορίας που θα συμμετείχαν στην εκάστοτε ληστεία, μοιράζοντας ρόλους και καθήκοντα. Ο 27χρονος επέλεγε καταστήματα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την οικία του, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη μετάβαση σε αυτήν με σκοπό την αποφυγή ελέγχου του κατά το δρομολόγιο διαφυγής του από τις αστυνομικές δυνάμεις που επρόκειτο να σπεύσουν στο σημείο της ληστείας, προβαίνοντας σε αναζητήσεις στις πέριξ περιοχές».

Στην ίδια ενημέρωση η Αστυνομία αναφέρει ότι συνελήφθησαν σε Χαλάνδρι, Μαρούσι και Αθήνα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τρεις ημεδαποί ηλικίας 27, 25 και 26 ετών και 18χρονη ημεδαπή κατά περίπτωση για συμμορία, ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και πλαστογραφία.

Από τα τέλη Σεπτέμβρη

«Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων ληστειών με την απειλή μαχαιριού», αναφέρει η Αστυνομία «σε βάρος υπαλλήλων διάφορων καταστημάτων στην περιοχή του Χαλανδρίου, που είχαν καταγραφεί από τα τέλη Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό των δραστών και την παύση της εγκληματικής δράσης της συμμορίας. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της συμμορίας, οι ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρική μάσκα ή κουκούλα ή κράνος και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν κατά τις απογευματινές ώρες, είτε πεζή είτε με μοτοσυκλέτα, τα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει. Αφού εισέρχονταν σε αυτά, ακινητοποιούσαν με την απειλή μαχαιριού τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τα χρήματα από τα ταμεία».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε Χαλάνδρι, Μαρούσι και Αθήνα κατασχέθηκαν: Περίστροφο, 2 καραμπίνες, 3 αεροβόλα όπλα, πλήθος φυσιγγίων, μαχαίρι ως μέσο τέλεσης των ληστειών, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των ληστειών, μικροποσότητα κάνναβης, μεταλλικός τρίφτης, 2 μοτοσυκλέτες, δύο πανομοιότυπα αντίγραφα δελτίου ταυτότητας και χρηματικό ποσό 265 ευρώ. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής, εκ των οποίων οι 3 αφορούν σε Μίνι Μάρκετ, 3 σε Σούπερ Μάρκετ, μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και μία σε γαλακτοπωλείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις