Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τελικός Μουντιάλ – Ζελένσκι: Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου
ΚΟΣΜΟΣ

Τελικός Μουντιάλ – Ζελένσκι: Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου

Τελικός Μουντιάλ - Ζελένσκι: Η FIFA απαγόρευσε στον Ζελένσκι να εμφανιστεί στα κανάλια της και να στείλει μήνυμα ειρήνης

Μπορεί η FIFA να μην του επέτρεψε να στείλει μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη, πριν τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθυνθεί στην παγκόσμια κοινότητα, με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Instagram. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε πως «ανακοινώνω την πρωτοβουλία για τη σύγκληση της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής, Formula Peace, αυτό το χειμώνα. Μια σύνοδος κορυφής για να ενώσουμε όλους τους λαούς του κόσμου γύρω από την ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης. Οι κερκίδες των γηπέδων είναι άδειες μετά τον αγώνα και οι πόλεις παραμένουν άδειες μετά τον πόλεμο. Ως εκ τούτου, οι πόλεμοι πρέπει να αποτύχουν και η ειρήνη πρέπει να γίνει πρωταθλήτρια, όπως συμβαίνει τώρα στο Κατάρ. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι ένας παγκόσμιος πόλεμος. Είναι εφικτό να το πετύχουμε».

Πάνω απ’ όλα, η Ουκρανία επιδιώκει την ειρήνη!

Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση για το ποιος είναι ο ισχυρότερος πρέπει να λαμβάνεται στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και όχι στο πεδίο της μάχης. «Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι διαφορετικές χώρες και λαοί μπορούν να αποφασίσουν ποιος είναι ο ισχυρότερος σε ένα δίκαιο παιχνίδι, όχι σε ένα παιχνίδι με τη φωτιά. Στο πράσινο πεδίο της μάχης, όχι στο κόκκινο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το όνειρο τόσων πολλών ανθρώπων: οι παίκτες ανταγωνίζονται, αλλά όλοι απολαμβάνουν την ειρήνη. Κάθε γονιός θα ήθελε πολύ να πάει τον γιο του σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Όπου κι αν είναι. Και κάθε μητέρα θα ήθελε ο γιος της να επιστρέψει από τον πόλεμο.

Όποτε κι αν αυτό συμβεί. Πάνω απ’ όλα, η Ουκρανία επιδιώκει την ειρήνη!» πρόσθεσε ο Ζελένσκι. Επιπλέον, τόνισε ότι σήμερα ο κόσμος θα δει μια κοινή νίκη – μια γιορτή του ανθρώπινου πνεύματος, και προσφέρθηκε «να παρακολουθήσουμε μαζί το φινάλε και το τέλος του πολέμου». Την παραμονή του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Γραφείο του Ουκρανού προέδρου απευθύνθηκε στη FIFA με την πρόταση να επιτραπεί στον Ζελένσκι να εκφωνήσει ομιλία για την ειρήνη πριν από τον αγώνα. Το Κατάρ υποστήριξε την πρωτοβουλία του προέδρου, αλλά η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέρριψε την πρόταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις