Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκύλος έσωσε το αφεντικό του: Μια απίστευτη, πολύ γλυκιά ιστορία
ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος έσωσε το αφεντικό του: Μια απίστευτη, πολύ γλυκιά ιστορία

Σκύλος έσωσε το αφεντικό του: Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με αφυδάτωση και υποσιτισμό και έλαβε διήμερη θεραπεία

Ήρωας έχει χαρακτηριστεί ένας σκύλος με το όνομα Ελ Παλόμο, καθώς οδήγησε τους αστυνομικούς μέσα από λόφους, μονοπάτια και χαράδρες στον 84χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος είχε χαθεί στην έρημο για μια εβδομάδα. Ο 84χρονος Γκρεγκόριο Ρομέρο έφυγε από το σπίτι του στη Μοκτεζούμα, στην πολιτεία Σονόρα του Μεξικού στις 27 Νοεμβρίου για να πάει μια βόλτα αλλά χάθηκε. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, ο έμπιστος σκύλος του ήταν αυτός που τον βρήκε, τελικά, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σπίτι του.

O μόλις δύο ετών σκύλος οδήγησε στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη του, μέσα από λόφους, μονοπάτια και χαράδρες μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν, στην έρημο Σονόρα. Στη συνέχεια περίμενε υπομονετικά έξω από τον θάλαμο νοσηλείας του για δύο μέρες όσο οι γιατροί φρόντιζαν τον Ρομέρο. Μέλη της Εθνοφρουράς, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Μονάδας Πολιτικής Προστασίας ακόμη και μια εκπαιδευμένη μονάδα σκύλων ανιχνευτών είχαν προσπαθήσει αλλά απέτυχαν να βρουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 84χρονου

Τα μέλη της οικογένειάς του δήλωσαν την εξαφάνισή του τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία επικοινωνία που είχαν μαζί του. Ο Ρομέρο επισκεπτόταν συχνά κοντινά χωριά και επέστρεφε μετά από λίγες ημέρες, αλλά αυτή τη φορά ανησύχησαν για την ασφάλειά του. Η ανιψιά του, Ραμόνα, ήταν αυτή που προχώρησε στη δήλωση εξαφάνισης, καθώς ο Γκρεγκόριο υπέφερε μερικές φορές από απώλεια μνήμης. Και μετά από μία εβδομάδα άκαρπων ερευνών οι Αρχές αποφάσισαν πως είχαν εξαντλήσει όλες τις προσπάθειές τους, και τελικά στράφηκαν στον πιστό σκύλο του Ρομέρο, ο οποίος τους οδήγησε στο σημείο όπου βρισκόταν ο Γκρεγκόριο.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με αφυδάτωση και υποσιτισμό και έλαβε διήμερη θεραπεία. Φυσικά, ο σκύλος του περίμενε όλο αυτό το διάστημα έξω από τον θάλαμο νοσηλείας του!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις