Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωρικάκος – Σκουρλέτης Βουλή: Άγρια κόντρα με χαρακτηρισμούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος – Σκουρλέτης Βουλή: Άγρια κόντρα με χαρακτηρισμούς

Θεοδωρικάκος - Σκουρλέτης Βουλή: «Να μάθετε λίγα γράμματα» - «Είστε ο υπουργός της νοθείας»

Σε άγριο καβγά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σε πολύ υψηλούς τόνους, επιδόθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα η αντιπαράθεση ήταν τόσο σφοδρή που συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, με τον υπουργό να δηλώνει εκνευρισμένα στον συνάδελφό του πως ότι έχουν να πουν από δω και μπρος θα το λένε μόνο στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «σκόρπισε δηλητήριο συλλήβδην» με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον Ρομά που «τροφοδοτεί το μίσος και τον διχασμό, επιδιώκοντας το χάος». «Ισοπέδωση και καταστροφολογία συνώνυμα με ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κ. Σκουρλέτης στηλίτευσε τον θανάτου του Ρομά και άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ανασυστήσει το «κράτος της δεξιάς». «Ίσως κ. Υπουργέ να ζητάω πολλά από μία κυβέρνηση που έχει στήσει ένα δίκτυο παρακτρατικών διασυνδέσεων και παρακολουθήσεων. Εσείς με τη βούλα είστε ο υπουργός της νοθείας των αποτελεσμάτων των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Δεν το λέω εγώ το λέει το ΣτΕ», είπε και άφησε αιχμές για τις παρακολουθήσεις και την ΕΛΑΣ.

Λυπάμαι για εσάς πρέπει να μάθετε λίγα γράμματα

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι ο νόμος είναι συνταγματικός. Λυπάμαι για εσάς πρέπει να μάθετε λίγα γράμματα. Είμαι περήφανος για τον νόμο που έφερα, ήταν δέσμευση της ΝΔ από την απλή αναλογική που εσείς θέλατε να κάνετε», απάντησε εκνευρισμένος ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: « Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη, άλλαξε πρόσωπα, έκανε ριζικές αλλαγές, έφερε νομοσχέδιο γιατί δεν τον ψηφίσατε; Να ρωτήσετε τον κ Τσίπρα γιατί παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα».

«Τραγικές στιγμές μπορεί να υπάρξουν οπουδήποτε. Για αυτό θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Μην παίζετε με την κοινωνία. Αφήστε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Και οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και κάνουν μία πολύ δύσκολη δουλειά», πρόσθεσε. «Με αποκάλεσε αγράμματο. Εγγράμματε ξαναδιαβάστε την πρόταση του ΣτΕ. «Είναι αντισυνταγματική» τελεία και παύλα. Τα θέματα τις αλλεργίας σας το αντιστρέφω», απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον υπουργό να επανέρχεται: «όποιος και σε αυτή την αίθουσα έχει αδυναμία επιχειρημάτων, απλώς φωνάζει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις