Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καλάθι Άη Βασίλη παιχνίδια: Διευρύνεται η συμμετοχή επιχειρήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι Άη Βασίλη παιχνίδια: Διευρύνεται η συμμετοχή επιχειρήσεων

Καλάθι Άη Βασίλη παιχνίδια: Η ανάρτηση του Γεωργιάδη

Διευρύνεται η συμμετοχή επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη», καθώς οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν φτάσει τις 32 και ο κατάλογος των προϊόντων περιλαμβάνει 1560 παιχνίδια. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης: «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη, τελευταία καταμέτρηση 32 αλυσίδες με plaisio, public και 1560 παιχνίδια! Πάμε γερά!». Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» ότι θα έχει μία πολύ καλή πορεία, καθώς, στην έναρξη της πρωτοβουλίας, είχαν ανέβει στην πλατφόρμα του e-καταναλωτή 10 αλυσίδες παιχνιδιών και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο τα μαγαζιά είχαν αυξηθεί στα τριάντα.

red white and gray jigsaw puzzle
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών και εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής, όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Αναλυτικά οι κατηγορίες παιχνιδιών είναι:

Επιτραπέζια / Παζλ

Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

Βρεφικά παιχνίδια

Φιγούρες δράσης

Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

Λούτρινα

Μουσικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις