Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Αντώνιος – Πρεσβυτέρα Κιβωτός: Ζούσαν με τα χρήματα από δωρεές
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος – Πρεσβυτέρα Κιβωτός: Ζούσαν με τα χρήματα από δωρεές

Πατέρας Αντώνιος - Πρεσβυτέρα Κιβωτός: Ενδείξεις για 3 κακουργήματα και δέσμευση της περιουσίας τους

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» με το πόρισμα-κόλαφος της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σχετικά με τα οικονομικά της δομής. Το δεκασέλιδο πόρισμα της Αρχής, που απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση και απιστία, που φέρονται να έχουν τελεστεί από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.

Όπως όλα δείχνουν ο πάτερ και η πρεσβυτέρα ζούσαν πλουσιοπάροχα από τις δωρεές στις οποίες προχωρούσαν πολίτες, ώστε να στηρίξουν τα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής. Παράλληρα, υπάρχουν και ορισμένες δοσοληψίες για κάποια ακίνητα, οι οποίες δημιουργούν ερωτήματα και πρόκειται να διερευνηθούν περαιτέρω, για το πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, αλλά και για δύο ακόμη άτομα.

Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία

Συγκεκριμένα, με το πόρισμα των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβυτέρα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για άλλα δύο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά. Πλέον, τον λόγο έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, ενώ παράλληλα διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα δεύτερο κομμάτι της υπόθεσης, και αυτό είναι το ενδεχόμενο ο πατήρ Αντώνιος να κατηγορηθεί για ασέλγεια κατά συρροή, σε βάρος ανηλίκων μετά και από τη δεύτερη κατάθεση ενός ανηλίκου 14 ετών, σε βάρος του πατέρα Αντώνιου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις