Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όσα μπορούμε να δούμε και να κάνουμε φέτος στην πρωτεύουσα
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όσα μπορούμε να δούμε και να κάνουμε φέτος στην πρωτεύουσα

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Οι πλατείες της πρωτεύουσας έχουν γεμίσει χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και οι μουσικές σκηνές προσκαλούν αγαπημένους καλλιτέχνες

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και η Αθήνα έχει φορέσει τα καλά της έτοιμη να μεταδώσει το γιορτινό πνεύμα στους δημότες και στους επισκέπτες της. Το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Καρπενήσι, με τα 40.000 λαμπάκια, στολίζει το Σύνταγμα με πλήθος κόσμου καθημερινά να φωτογραφίζεται μπροστά του ενώ πολλά δρώμενα του δήμου Αθηναίων υπόσχονται σε μικρούς και μεγάλους πως θα περάσουν στις φετινές γιορτές αξέχαστα.

Οι πλατείες της πρωτεύουσας έχουν γεμίσει χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, οι μουσικές σκηνές προσκαλούν αγαπημένους καλλιτέχνες και μπάντες ενώ γιορτινά πάρκα και παγοδρόμια έχουν ξεφυτρώσει σε διάφορες γωνιές της Αθήνας. Για να σας βοηθήσουμε να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων φτιάξαμε έναν μίνι οδηγό ώστε να ενημερωθείτε για τα όσα μπορείτε να κάνετε τις φετινές γιορτές εάν βρίσκεστε στην Αθήνα.

Πού να πάτε τα Χριστούγεννα και τι να δείτε στην Αθήνα

Η κεντρική πλατεία της αθηναϊκής πρωτεύουσας, η πλατεία Συντάγματος έχει στολιστεί από τις αρχές του Δεκέμβρη και καθημερινά από τις 20 έως και τις 28 του μήνα θα προσφέρει στους επισκέπτες της τρεις live εκδηλώσεις. Η ημέρα θα ξεκινά στις 11:00 με ορχηστρικά σύνολα. Στις 14:00 θα ακολουθούν «φρέσκιες» μουσικές προτάσεις από ανερχόμενα σχήματα ενώ στις 18:00 πάνω στη σκηνή της πλατείας θα ανεβαίνουν γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα ανάμεσά τους ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής, οι Stavento και η Ήβη Αδάμου, οι 1550, ο Δημήτρης Σταρόβας, οι ENORASIS κ.ά.

Eπίσης στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band ετοιμάζεται να αναβιώσει τη «χρυσή» εποχή της jazz, με θρυλικά τραγούδια από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη. Τέσσερις μόνο ημέρες αργότερα δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι και όλοι οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη γιορτινή συναυλία «The Twelve Days of Christmas» με τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» στις γειτονιές

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου, οι γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, μεταμορφώνονται σε «χριστουγεννιάτικα χωριά». Ο Άγιος Βασίλης συνοδευόμενος από τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους έτσι ώστε να υποδέχονται τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους τους με κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες. Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Η Ομόνοια φοράει τα καλά της και γιορτάζει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς

Από τις 17 Δεκεμβρίου έως την πρώτη ημέρα του 2023, το πνεύμα των γιορτών διαχέεται και στην πλατεία Ομονοίας. Η Omonoia Christmas Market γίνεται ο νέος εμπορικός και ψυχαγωγικός θεσμός της Αθήνας και γεμίζει με λάμψη αλλά και περισσότερη ζωντάνια την ιστορική πλατεία, προσφέροντας παράλληλα χριστουγεννιάτικες λιχουδιές άφθονο κέφι σε μικρούς και μεγάλους μέσα από μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων.

Οι επισκέπτες της πλατείας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα στηθούν, να κάνουν τις αγορές τους αλλά και να απολαύσουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην καρδιά της Αθήνας. Παράλληλα στις 29 Δεκεμβρίου, σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, τη στοά Moxy, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με πολλή μουσική και χορό.

Εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά

Ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα μια σειρά από καινοτόμες και ποιοτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιούνται στους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ, τα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, προσφέροντας ατέλειωτη χαρά και σκορπίζοντας όμορφα παιδικά χαμόγελα. Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» επιστρέφει ανακαινισμένος και υποδέχεται το κοινό με δωρεάν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Η «Νύχτα των Ευχών» την παραμονή των Χριστουγέννων

Στις 24 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι θα κάνουν τις ευχές τους και ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών».

Διήμερη γιορτή για τα παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της για τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τους τραγούδια, να βγάλουν φωτογραφίες και να ανταλλάξουν ευχές.

Το Παγοδρόμιο επέστρεψε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ έχει στηθεί από την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου και όσοι το επιθυμούν μπορούν να «χορέψουν» στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους εορταστικές μελωδίες

Το εντυπωσιακό Παγοδρόμιο βρίσκεται στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών και λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά πρέπει να προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις όπως συναυλίες.

Συναντήστε τον Άγιο Βασίλη στο Christmas Factory

Το Εργοστάσιο των Χριστουγέννων «Christmas Factory» επέστρεψε πιο χρωματιστό και πιο λαμπερό από ποτέ.Ο Άγιος Βασίλης περιμένει τους μικρούς του φίλους να του ζητήσουν τα δώρα τους ενώ στον χώρο του εργοστασίου υπάρχουν οκτώ νέα ξεχωριστά εργαστήρια: από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, Face Painting και ένα dancefloor για μικρούς και μεγάλους, μεγαλύτερο παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών και πολλά άλλα.

Το Christmas Theater έτοιμο να μαγέψει τους πάντες

Το Christmas Theater υποδέχεται τις φετινές γιορτές με πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων για όλες τις ηλικίες. Από 11 Δεκεμβρίου 2022 έως 1 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τη Φρικαντέλα του Ευγένιου Τριβιζά, με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα 27μουσικών, πολυμελή παιδική χορωδία και κορυφαίους συντελεστές της όπερας, ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται σε μια εντελώς διαφορετική βραδιά στις 21 Δεκεμβρίου με τρία εμβληματικά έργα του Θάνου Μικρούτσικου, που υπογράφουν τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άλκης Αλκαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Η ζεστασιά των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών στο Εθνικό Θέατρο

Η Νένα Μεντή και η Ρένη Πιττακή δανείζουν τη ζεστασιά της φωνής τους σε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες στις 10, 11 και 17, 18 Δεκεμβρίου. Κάθονται δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εθνικού Θεάτρου στο Φουαγιέ του Ρεξ και περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους διαβάσουν τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια όπως «Κοριτσάκι με τα σπίρτα», τον «Καρυοθραύστη», τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» και τον «Παπουτσή και τα ξωτικά».

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει όλη η οικογένεια

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών χαιρετίζει τα Χριστούγεννα με δύο παραγωγές για όλη την οικογένεια, το ροκ μιούζικαλ «Σκρουτζ», με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μουζουράκη, και την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι» από τον Θίασο του σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Εκτός όμως από μουσικοθεατρικές παραστάσεις, το γιορτινό πρόγραμμα διαθέτει και πολλή μουσική: δύο συναυλίες με την Παιδική Χορωδία Αγοριών Μότσαρτ της Βιέννης, το καθιερωμένο εορταστικό ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με την Ουρανία Γκάσιου, αλλά και το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που επέλεξε να μας παρουσιάσει, αυτή τη χρονιά, τραγούδια και αποσπάσματα από τα ωραιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Το 2023 ξεκινά στο Σύνταγμα και μετά έχει πάρτι στη Βαρβάκειο

Με πολλή αγάπη, μουσική, κέφι, χορό, πυροτεχνήματα, λάμψη αλλά και εκπλήξεις ο δήμος Αθηναίων αποχαιρετά το 2022 και υποδέχεται το 2023 με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που ξεκινά στις 22:00 το βράδυ της αλλαγής του χρόνου. Αργότερα στη Βαρβάκειο, θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι στο οποίο θα συμμετέχουν αρκετοί από τους σημαντικότερους djs της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις