Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπακασέτας – βραβείο: “Την τελευταία φορά εδώ πάλευα με την κατάθλιψη”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπακασέτας – βραβείο: “Την τελευταία φορά εδώ πάλευα με την κατάθλιψη”

Μπακασέτας - βραβείο: «Έχω ανάμεικτα συνασθήματα γιατί την τελευταία φορά εδώ πάλευα με την κατάθλιψη. Δεν είμαστε ρομπότ»

Ο Τάσος Μπακασέτας κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή του εξωτερικού στην 41η γιορτή του ΠΣΑΠΠ και όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο συγκλόνισε με τις δηλώσεις του γύρω από τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη. «Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠΠ. Ως μέλος του θέλω να πω μερικά πράγματα», είπα αρχικά και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Άλκη για τη δύναμη ψυχής που έδειξαν. Είναι ένα κόσμημα για την κοινωνία. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την Superleague 2 ειναι ήρωες γιατί το κάνουν από αγάπη.

Τέλος, έχουμε ως αθλητές αρκετές διακρίσεις, αλλά όταν σε ψηφίζουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί σου δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό γιατί είναι διαφορετικό να βλέπεις από την τηλεόραση σε τι κακά γήπεδα κάνουν προπόνηση. Έχουν ανάγκη καλύτερες συνθήκες. Οι μικρότερες κατηγορίες είναι ο πυρήνας της εθνικής ομάδας. Η Κροατία είναι στους 4 του Μουντιάλ. Δεν είναι δικαιολογία πως είμαστε 12 εκατομμύρια. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.

“Την τελευταία φορά εδώ πάλευα με την κατάθλιψη”

Οι ποδοσφαιρστές που παίζουν στην Superleague 2, είναι ήρωες γιατί το κάνουν από αγάπη». Και καταλήγοντας είπε: «’Εχω ανάμεικτα συνασθήματα γιατί την τελευταία φορά εδώ πάλευα με την κατάθλιψη. Δεν είμαστε ρομπότ. Υπάρχουν άλλοι που περνάνε πιο δύσκολα. Όλοι περνάνε δύσκολα, αλλά πρέπει να μην τα παρατάμε. Αν βάζεις όλο σου το είναι τότε σίγουρα θα πετύχεις. Ευχαριστώ την οικογένειά μου».

 Οι κορυφαίοι της χρονιάς

Κατά τα λοιπά, στην ολόλαμπρη τελετή ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) βράβευσε τους κορυφαίους και τις κορυφαίες για την αγωνιστική περίοδο 2021/22, αλλά και εκείνους που ξεχώρισαν για την προσφορά και το ήθος τους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Μία πολύ ξεχωριστή βραδιά που τίμησαν και τιμήθηκαν οι καλύτεροι και οι καλύτερες της περσινής αγωνιστικής περιόδου και συγκίνησε τους πάντες με την υπέροχη κίνηση του επιθετικού της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος παρέδωσε το βραβείο του Fair Play για τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ επί του Άρη, στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Κορυφαίος προπονητής της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αναδείχθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο Γιώργος Μασούρας του Ολυμπιακού, καλύτερος ξένος ο Σεμπαστιάν Παλάσιος του Παναθηναϊκού, καλύτερος γκολκίπερ, ο Γιούρι Λοντίγκιν για τις επιδόσεις του με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, προτού πάρει μεταγραφή στους «πράσινους», καλύτερος Έλληνας του εξωτερικού ο Τάσος Μπακασέτας και κορυφαίος διαιτητής ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Το λόγο πήρε στην αρχή ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, ο οποίος τόνισε πως: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα, δεν έχει φύλο και παίζεται από ανθρώπους. Δεν υπάρχει γυναικείο και αντρικό ποδόσφαιρο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις