Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός – Χριστούγεννα 2022: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για «Πασχούγεννα»
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Χριστούγεννα 2022: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για «Πασχούγεννα»

Καιρός - Χριστούγεννα 2022: Προβλέπονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες

«Αλλόκοτος» θα είναι ο καιρός το προσεχές διάστημα, μέχρι και τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Το βασικό στοιχείο στο οποίο φαίνεται να συνηγορούν αρκετοί ειδικοί είναι οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που αναμένεται να καταγραφούν τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από την Ιταλία που θα φέρουν βροχές σε αρκετές περιοχές. Από την Παρασκευή, ωστόσο, όπως είπε, αναμένεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας ίσως και πάνω από τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανάρτησή του, μάλιστα, ο κ. Μαρουσάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν το Πάσχα: «Aπό Πέμπτη θα δούμε θερμοκρασίες προς τα νότια ακόμη και κοντά στους 23 βαθμούς. Με άλλα λόγια, το φθινόπωρο έχει πάει προς τα πίσω και ο Δεκέμβρης θυμίζει Οκτώβρη. Καθόλου κακό αυτό αν η όλη κατάσταση συνδυαστεί με την ενεργειακή κρίση και αν βέβαια κάποιους δεν ενοχλεί να υποδεχτούν φέτος τον Άη Βασίλη από τη θάλασσα και τα Χριστούγεννα να θυμίζουν Πάσχα, δηλαδή Πασχούγεννα! Καλημέρα σε όλες και σε όλους!».

Ο καιρός σήμερα 13/10

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος καιρός θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες εκτάσεις Τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν, αλλά η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη. Τις απογευματινές ώρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν τη χώρα τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στη Βόρεια Ελλάδα τους 12-13 βαθμούς, αλλά νοτιότερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 15 με 18 βαθμούς. Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, δεν αποκλείονται ορισμένες πρόσκαιρες βροχές το πρωί, αλλά σύντομα θα βελτιωθεί. Θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά θα χαλάσει και πάλι κατά τις βραδινές ώρες, με βροχές. Αντίστοιχο μοτίβο θα παρουσιάσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τον καιρό να είναι ΄’άστατο τις πρωινές ώρες, να βελτιώνεται το μεσημέρι και να χαλάει το βράδυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις